Китай завершує створення "цивілізованого" інтернету (першого цифрового концтабору)

Влада Китаю активізує зусилля щодо створення нової версії "цифрового концтабору" який називає "цивілізований інтернет".

Мета "цивілізованого інтернету" остаточно змінити (контролювати) поведінку користувачів в мережі та використовувати її як платформу для пропаганди партійних концепцій для піддослідних та просування соціалістичних цінностей.

Голова адміністрації кіберпростору Китаю Чжуан Жунвень заявив, що такі зусилля мають вирішальне значення для завершення побудови "сучасної соціалістичної країни".

За його словами, партія має скористатися можливостями інтернету, щоб дозволити вкрай новаторським та важливим теоріям партії "проникнути в будинки простих людей". Він зазначив, що молодих користувачів інтернету необхідно спрямовувати на формування правильних (партійно затверджених) звичок у кіберпросторі, а інтернет-фірми мають покращити свою самодисципліну.

Таким чином, враховуючи той факт, що Китай має понад 1 мільярд користувачів він стане першим та найбільшим цифровим концтабором у світі.

Що не дивно, тому що починаючи з СРСР все щоб не робили соціалісти захопивши владу, якими святими цілями вони не прикривались і як би вони це не називали кінець кінцем виходив концтабір. Можливо з різною ступіню комфорту.