Громаді треба єднатись і боронити Голосіївський парк

"Обережно, крихкий лід" - такий зміст об'яви над одним з Горіхуватських ставків, що входять в склад НПП "Голосіївський".

Тим не менш, відвідувачі не зважають на попередження і виходять на кригу.

"Обережно, небезпечна гірка" - такої об' яви не вистачає тут.

Поруч, на кращому схилі парку Рильського, розташувалася так звана тюбінг-гірка. Хтось її сьогодні підпалив. Голосіївці підходять, фотографуються на попелищі і обговорюють версії.

Так, їх багато, але правда одна: гірка з' явилася на схилі незаконно. І, як буває у нашій державі, всі все розуміють, але повпливати через закон не можуть, бо бандитсьткі угрупування все влаштовують так зі своїм бізнесом : не придовбаєшся.

Вихід один: давати відсіч, вчиняти з ними так само рішуче. Той, хто підпалив гірку, діяв сміливо, з бажанням показати : громада хазяйнує у Голосієві, а її банди. На жаль, доводиться використовувати такі методи, коли закон не діє.

Передісторія. Дехто пан Палажченко працював в адміністрації НПП Голосіївський начальником охорони, його було звільнено за чисельні порушення, зокрема за незаконне вирізання здорових дерев у національному парку. Коли керівництво парку змінилося, Палажченко знову найняли на роботу. У нього знов розв'язані руки

Але діє він хитро. Бізнес оформлений на сина. Можна було б зазначити, що співробітник НПП має бізнес-інтереси у заповідній зоні, якби не ця оборудка з оформленням на родичів. На усі важливі зустрічі Палажченко ходить з бодігардом, називає останнього племінником. Той стоїть за спиною начальника і слідкує, щоб хазяїн нічого не вдіяли. А є за що!

На Горіхуватських ставках селяться червонокнижні птахи. Чим більше галасу, тим менше шансів, що пернаті лишаться на звичних для них місцях.

А тепер уявіть, тюбінг-гірка, сприяє гармонії і мирній взаємодії людини і природи? Ніхто не проти гірок, але вони мають встановлюватися в належних місцях, а не в заповідниках. А в парку, де є природні схили, можна чудово з'їхати взимку і так - звичним способом.

Звісно, Палажченко не міг реалізовувати свої теми без сторонньої допомоги. На його боці адміністрація НПП, яка, до речі, не була присутня на виїзній комісії, створеній при КМДА, коли з'ясовували, чи є всі документи в забудовника на гірку чи ні. Але коли сталася пожежа і згоріло майно забудовника, на місце прибув сам пан Потапенко (директор НПП Голосіївський) . На жаль, від пожежі постраждало декілька дерев, але я певна, не за цим їхав директор. Це стає ясно хоча б тому, що за його згодою береги тих самих ставків знизили у статусі, і тепер там можлива забудова. Сама адміністрація не заперечує того, але свою позицію пояснює тим, що парк отримує недостатнє фінансування, і має якось виживати (через дозвіл на забудову, ага).

Ясно, що громаді треба єднатись і боронити парк. Ми всі там гуляємо, і мало хто знає, що лишається в тіні.

Дивіться також