Хакери або керівництво? Криптобіржа Bingx лопнула, користувачі втратили доступ до коштів

Вночі відбулося обвалення "інноваційної" російської криптобіржі Bingx, яка входила до світового топ-20 за рядом рейтингів та обслуговувала понад 10 мільйонів клієнтів. Згідно з наявною інформацією, хакери або керівництво біржі вивели всі значущі активи у всіх валютах. Користувачі не мають можливості перевести кошти зі своїх рахунків, натомість отримують автоматичні повідомлення про технічні роботи.

Поки що обсяг збитків оцінити неможливо, але зрозуміло, що втрати будуть значними. За час своєї діяльності, біржа встигла залучити до реклами чимало інфлюенсерів, у тому числі не лише зі сфери ІТ. Очікується, що після того, як маса клієнтів усвідомить втрату своїх коштів, гнів аудиторії може обрушитися на інфлюенсерів, які не ховалися, на відміну від керівництва біржі.

Криптобіржа Bingx була заснована у 2018 році, зареєстрована у Литві, а її штаб-квартира знаходилася у Сінгапурі.

**UPD**: Біржа визнала факт хакерської атаки. На цей момент обсяг украдених коштів оцінюється у 26 мільйонів доларів. Зловмисники (або керівництво) під час виведення коштів також здійснюють масштабні обміни криптовалют, що спричиняє значне падіння курсу низки перспективних токенів.