Київська дитяча Академія Мистецтв має бути повернута ДІТЯМ!

З метою повернення Київської дитячої Академії Мистецтв дітям у Міжнародний день захисту дітей Спільнота батьків учнів–студентів Київської дитячої Академії Мистецтв ім. М. І. Чембержі за підтримки ГІ «Штаб оборони Києва» провела акцію за збереження Академії.
Вимоги батьків учнів-студентів:
• Звільнити адміністрацію Київської Академії Мистецтв на чолі з ректором Бенч О.Г.
• Припинити булінг дітей, батьків та вчителів.
• Повернути землю для будівництва безкоштовної державної загальноосвітньої школи за адресою Героїв Сталінграда 10в, 8а (Б), яка була виділена для будівництва загального проекту для Київської дитячої Академії мистецтв і мешканців Оболоні мікрорайон 3А.
Як повідомили учасники акції у Київській Академії Мистецтв ми маємо великий перелік порушень чинного законодавства України щодо освіти і здоров’я та Конвенції ООН Про права дитини.

Інтерв'ю з учасниками акції чекайте незабаром.

Петро Михайленко на сторінці Штаб оборони Києва  повідомив про перші результати акції: 

"Сьогодні, 1 червня 2021 р. у Міжнародний день захисту дитини спільнота батьків учнів–студентів Київської дитячої Академії мистецтв ім. М. І. Чембержі за підтримки ГІ «Штаб оборони Києва» провела акцію за збереження Академії.

Кілька десятків батьків студентів Академії мистецтв вийшли до Київської міської держадміністрації з гаслом «КМДА, врятуй КДАМ!».

Метою зібрання була вимога повернути Київську дитячу Академію мистецтв дітям.

В організації заходу їм допомагали активісти ГІ «Штаб оборони Києва». Разом з деякими батьками були їхні талановиті діти. Учасники акції розповідали про славне минуле Академії, про чудову людину. митця і педагога М.І.Чемберджі, про її випускників, про нинішніх спудеїв. Та водночас ділилися фактами тиску, булінгу, виживання кращих учнів зі стін закладу.

Присутнім продемонстрували відеозапис, в якому Михайло Іванович Чемберджі розповідав про своє бачення розвитку мистецької еліти України, про освіту і виховання прийдешніх поколінь. Перед учасниками мітингу виступила юна скрипалька Анастасія, декілька учнів-художників писали картини просто під час виступів своїх батьків.

Вимоги учасників сьогоднішнього зібрання були:

• Звільнити адміністрацію Київської Академії мистецтв на чолі з ректором Бенч О.Г.

• Припинити булінг дітей, батьків та вчителів.

• Повернути землю для будівництва безкоштовної державної загальноосвітньої школи за адресою Героїв Сталінграда 10в, 8а (б), яка була виділена для будівництва загального проекту для Київської дитячої Академії мистецтв і мешканців Оболоні мікрорайон - “3А”

Мітингувальникам вдалося зустрітися і переговорити з депутатами Київська міська рада Владиславом Владислав Трубіцин і Dmitriy Belotserkovets, домовитися на зустріч з профільним заступником голови Київська міська державна адміністрація - КМДА Валентин Мондриевский.

О 16.30 представники спільноти батьків учнів Академії мистецтв, координатори ГІ «Штаб оборони Києва» та декілька учнів Київської дитячої Академії мистецтв зустрілися з заступником голови КМДА з питань культури, освіти і науки Валентином Мондріївським.

Понад півгодини тривало жваве обговорення ситуації в Академії. Батьки розповіли про знущання з дітей, зумисне заниження оцінок, буллінг та інші проблеми, які виникли з приходом нового керівництва на чолі з новим ректором – професором Ольгою Бенч.

За результатами розмови було визнано необхідність глибокого вивчення ситуації, яка однозначно є неприпустимою в учбовому закладі. За словами В.Мондріївського:

- Звернення батьків та деякі інші матеріали будуть передані Віталій Кличко, водночас буде створена комісія за участі профільних фахівців та представників спільноти батьків для пошуку шляхів вирішення існуючих проблем і розгляду кадрового питання в Академії мистецтв."