Кияни продовжують блокувати самосвал з краденим піском, дійшло до конфлікту з тітушками

Сьогодні вже другий день поспіль кияни намагаються зупинити злочинні оборудки з складуванням на березі Дніпра та реалізацією незаконно видобутого піску.
Вчора, зусиллями представників територіальної громади, попри протидію сотнею тітушок в супроводі трьох автобусів спецпризначенців, протизаконні роботи вдалося зупинити.

Піськокрадів, які незаконно видобувають пісок з Дніпра, продовжують охороняти близько сотні тітушок, які перешкоджають проведенню санкціонованого мирного зібрання та потрапити на місце збуту незаконно видобутого піску. Як не дивно, вже немає вчорашніх трьох автобусів з групою підтримки з нинішніх колишніх беркутівців.

Нагадаю, на двох ділянках берегової лінії Дніпра в районі видубичів, нечесні на руку ділки, без будь яких дозвільних документів відвантажують та незаконно реалізовують незаконно видобутий в різних місцях Дніпра пісок у промислових масштабах.

Такі дії щодо видобутку, складування, перевалки піску, в тому числі його вивантаження-навантаження за допомогою роботи механізмів і людей, складування на відкритій території, вивезення з території забруднюють довкілля та спричиняють до непоправних негативних наслідків.

Одна з самовільно зайнятих під складування незаконно добутого піску земельна ділянка належить до комунальної власності територіальної громади міста та не надана у власність чи користування.

Таким чином, самовільне зайняття комунальної земельної ділянки, спеціально не відведеної під складування для збуту незаконно намитого піску на - це ст. 197-1 Кримінального кодексу України

Інша земельна ділянка захопленого берегу Дніпра N8000000000:90:113:0042 площею 2.17Га надана рішенням Київради від 16 березня 2006 року N 277/3368 Державному територіально-галузевому об'єднанню "Південно-Західна залізниця" під влаштування тимчасового будівельного майданчика для будівництва залізнично-автомобільного мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві (з підходами) на залізничній дільниці Київ-Московський - Дарниця на вул. Баренбойма у Голосіївському районі м. Києва.
Вказане об’єднання Розпорядженням Кабміну 11.02.10 № 345-р було реорганізовано в Державне підприємство “Південно-Західна залізниця.

З огляду ж на те, що видобуток піску відбувається частково з земель водного фонду, то такі дії містять ознаки складу кримінального правопорушення, передбаченого ст. 239-2 КК України.

В свою чергу, Порушення встановлених правил використання надр, що створило небезпеку для довкілля, а також незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення є також кримінально караним діянням, передбаченим ч. 2 ст. 240 Кримінального кодексу України.

Наразі, заплановано внести розгляд питання протиправних махінацій з вивантаження та складування незаконно видобутого піску на самовільно зайнятій земельній ділянці на найближче засідання Комісія з перевірки інформації щодо резонансних об’єктів будівництва.

Згідно інсайдерської інформації та інформацією зі ЗМІ, незаконні махінації з піском проводять фірми з орбіти Михайло Бродський, при цьому, відбувається це під покровительством керівництва столичних правоохоронців та радника Міністра МВС Антон Геращенко
Саме тому, що інформацію наразі ще перевіряємо, поки утримаюся від звинувачень на його чи чиюсь іншу адресу.

UPD
Щойно, на активістів, які знаходяться за межами окупованої піськокрадами території, налетіли близько сотні тітушок та намагаються застосувати фізичну силу.
Наразі, в ситуацію втрутилася поліція. Конфлікт триває.