Лора МакГанн (ex-Vox) та Марк Бауман (ex-ABC News) запустили 12 січня нове медіа — Grid

Проект розроблявся півтора роки. Ще в серпні 2020 року Бауман заявив, що готує проект і підняв інвестиції на $10 млн (включаючи гроші від фонду International Media Investments, Абу-Дабі).

У березні 2021 року він найняв Лору МакГанн, яка до цього працювала редакційним директором Vox. У Grid МакГанн займається редакційною роботою: вибудовує ньюсрум і формує «редакційну ідентичність». В команді головного редактора зараз працюють 20 людей.

Концепцію Grid МакГанн пояснила в одному з інтерв'ю:

"Наша работа не в освещении новостей. Уверены, це багато добре умеють робити. Ми же дивимся на новини і думаємо: окей, а тепер нам потрібно натиснути на паузу і дати людям повну картину".

Після Axios з їх розумною стислістю стало модно як-то називати власні формати контенту. Сітка не стала комплектувати. Їх формат носить назву «360». Автори беруть одну тему і розглядають її відразу з кількох точок.

Наприклад, над сьогоднішнім матеріалом про вагітних, які відвертають вакцинацію, працюють журналісти, спеціалізуються на науці, дезінформації, політиці.

«Ми можемо дати вам історію, яка покаже, що саме важливо вам потрібно знати про це з різних кутів. Без жёсткої прив’язки до новостної повестки», — говорить МакГанн.

У сайту немає пэйволу. По словам Марка Баумана, заробляти Grid буде на рекламі, але в перспективі будуть випущені преміальні платні продукти. Так же Бауман не включає в якості джерел доходу консультації та навіть розробку програм.