Microsoft запустила новий маркетинговий інструмент Customer Experience Platform

Компанія Microsoft запустила новий маркетинговий інструмент Microsoft Customer Experience Platform в лінійці продуктів Dynamics 365, повідомляється в блогу компанії.

Йдеться про інтеграцію модулів Dynamics 365 та CDP-платформи Customer Insights. Завдяки технології штучного інтелекту (ШІ) стало можливо прогнозувати бізнес-показники за ключовими метриками: CLV (довічна цінність клієнта), відтік, схожість та інтереси, зазначили в компанії. При цьому інструмент забезпечує конфіденційність і захист даних відповідно до діючих стандартів.

Наприклад, інтеграція між Dynamics 365 Customer Insights і Microsoft Advertising допоможе активувати різні сегменти аудиторії, розширити цільові списки за допомогою схожих аудиторій і автоматично запускати ремаркетинг. Інструмент дозволяє поширювати ці сегменти на рекламну платформу Microsoft, а також на інші рекламні платформи, розширюючи охоплення.

У листопаді Microsoft слідом за Meta (колишня Facebook) вирішила створити метавсесвіт. Компанія представила платформу для спільної роботи у віртуальної реальності з 3D-аватарами Mesh, яку інтегрують у сервіс для спільної віддаленої роботи Microsoft Teams.