Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров зустрівся з Баррі О'Салліваном

Сьогодні Віцепрем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров Mykhailo Fedorov зустрівся з Баррі О'Салліваном – титулованим ученим, експертом у сфері штучного інтелекту (ШІ).

Професор Баррі О’Салліван є заступником голови високорівневої експертної групи зі штучного інтелекту при Єврокомісії, Президентом європейської асоціації у сфері штучного інтелекту.

Впровадження таких сучасних технологій, як ШІ, не є питанням сьогоднішнього дня в Україні. Тому що існують більш нагальні проблеми й виклики. Але у перспективі:

  • ШІ стане частиною великого освітнього проєкту з навчання українців цифрових навичок (digital skills), розгортання якого в Україні є одним серед пріоритетів у роботі Міністерства цифрової трансформації
  • ШІ допоможе у масштабному проєкті «Цифрова держава», який передбачає переведення великої кількості державних послуг у електронний формат
  • Вдалі кейси з використання ШІ у державних проєктах стануть показовими для бізнесу. І саме українські ІТ-компанії та спеціалісти можуть згодом вийти на лідерські позиції у цій сфері

Учасники зустрічі зійшлися на думці, що Україні потрібно розробити власну стратегію штучного інтелекту. І головне – щоб вона була унікальна та реалістична, містила корисний європейський досвід і враховувала реальні українські потреби.

Раді повідомити, що послухати Баррі О'Саллівана вже завтра зможуть усі відвідувачі Open Data Forum 2019, адже він буде головним спікером на цьому заході.