Міністр цифрових технологій Канади: Як відкритий уряд може боротися з фальшивими новинами

Ми живемо в парадоксальну епоху. Ніколи ще в історії людства люди не були настільки пов'язані між собою, щоб вміти вивчати та обмінюватися новою інформацією, і як наслідок вільно досліджувати події в світі, не виходячи з комп'ютера або смартфона.

Однак ця цифрова революція, яка з'єднує нас, означає, що ніколи не було легше поширювати дезінформацію та скептицизм.

Зловживання інформацією для націлювання та розділення конкретних аудиторій, а також використання існуючої соціальної напруженості для особистої чи політичної вигоди - будь то на вулиці чи на протилежній стороні світу - має глибокі наслідки для державних установ, які забезпечують важливі стримування і противаги.

І така тактика могла б навіть прокласти шлях для демократично обраних лідерів, щоб підірвати демократію і створити авторитарне правління. Якщо ми не зустрінемося з цими викликами, ми зможемо уникнути деякі з найбільш трагічних періодів нашої колективної історії.

Обіцянка відкритого уряду

Моя колега по кабінету, Христя Фріланд, міністр закордонних справ Канади, порівняла нинішній період швидких технологічних змін з підйомом промислових монополій, що передували руйнівним світовим війнам. початку 20 ст.

«Погана новина - це перед тим, як ми це зрозуміли, нам довелося пережити першу світову війну, Другу світову війну, Велику депресію і більшовицьку революцію», - нещодавно заявила міністр Фріланд. "Тож сподіваймось, що цього разу ми зможемо з'ясувати усе швидше".

Без сумніву, ставки надзвичайно високі.

Так що ж ми можемо зробити? Доброю новиною є те, що прозорість, підзвітність і двосторонній зв'язок, які дають цифрові технології, можуть допомогти урядам працювати від імені громадян у справедливий та ефективний спосіб і допомагає відновити довіру до державних установ.

Це обіцянка відкритого уряду.

Хостинг спільноти

Відкритий уряд виступає за визначення громадян як серця демократії. Він не тільки закликає їх до участі у виборах, але й надає їм можливість спільно розвивати разом з урядами, новими політиками, програми та послугами, що відповідають їхнім потребам.

Погрожуючи демократії знищенням, з одного боку, цифрова революція також надає можливість зробити уряд відкритим і має потенціал до відновлення віри у людей, віри в​ уряди.

Як член міжнародної організації Open Government Partnership (OGP)(Партнерство Відкритого Уряду), Канада хоче дослідити цей парадокс відкрито і прозоро. Тому ми приймаємо світову організацію «Відкритий уряд» 29-31 травня в Оттаві, де настанови і сила відкритих, всеохоплюючих і різноманітних суспільств будуть протистояти деяким небезпечним реаліям комунікацій у 21 столітті.

Близько 2000 делегатів з усього світу будуть в Оттаві для обговорення тем Глобального саміту OGP 2019: партиципацію, інклюзивність - і громадяни, що мають цифровий зв'язок, можуть отримати вигоду від відкритого уряду. Пов'язані спільноти можуть збільшити участь громадян, сприяти більшій включеності та мати реальний вплив на владу.

Відкритий уряд породжує більшу довіру, кращі рішення уряду та вищі результати для громадян.

Кращий в класі

Водночас цифровий простір є оспорюваним простором. Фальшиві новини, дезінформація, та вразливість виборчої системи підривають довіру громадян і можуть бути шкідливими для інклюзивних суспільств, які ми намагаємося побудувати.

Відкритий уряд надає в розпорядження інструменти для реагування на ці загрози. Наприклад, Аргентина створила цифрову платформу з відкритим вихідним кодом, яка допомагає вразливим громадянам легко отримувати інформацію про планування сім'ї, тестування на ВІЛ, вакцинації та інфекційні центри.

Іспанія запустила платформу для участі громадськості у прийнятті рішень і дозволяє будь-якому мешканцеві запропонувати нові місцеві закони та зробити свій внесок у дебати. У Канаді GC Infobase є простою у використанні онлайн-платформою, яка пропонує канадцям надійну єдину точку входу до федеральних фінансових, кадрових та результативних даних. Уряди в усьому світі вирішують, як забезпечити громадянам достовірну, перевірочну інформацію для громадянської участі.

Канада тепер відкрита за замовчуванням

Надаючи канадцям інформацію та дані, якими користуються федеральні уряди Канади, не вимагаючи їх, що ми називаємо "відкритими за замовчуванням", ми змінюємо саму демократію.

Відкритою за замовчуванням держава дає громадянам інструменти, необхідні для моніторингу роботи уряду, щоб вони могли нести відповідальність за наші дії. Ми також з'єднуємо людей із сотнями можливостей для праці з політиками та прийняття участі у розвитку державної політики.

Крім того, ми постійно відкриваємо зв'язки з громадянами у різних платформах з питань, які мають значення для канадців. І ми робимо прогрес у виконанні зобов'язань уряду в Інтернеті. Через ці цифрові урядові ініціативи ми освітлюємо роботу, що триває, і шлях наш вперед.

Ми також працюємо з міжнародним співтовариством, для якого Партнерство Відкритого Уряду є важливим форумом.

У ці проривні часи здоров'я наших демократій має надзвичайно важливе значення, і ми сподіваємося на співпрацю з іншими країнами-членами OGP, щоб зберегти їх міцними і вільними в цифрову епоху парадоксу. - Джойс Мюррей