В Україні вперше налагоджено автоматичний обмін даними між держорганами завдяки "Трембіті"

Вітаємо, колеги! Маємо першу взаємодію у межах «Трембіти»!

🏆 Герої дня – Національна служба здоров’я України (НСЗУ) та Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба).

Електронна взаємодія між цими відомствами впроваджена для ефективної реалізації Урядової програми реімбурсації «Доступні ліки», яка передбачає цілковите або часткове відшкодування з держбюджету вартості лікарських засобів для пацієнтів. Держбюджетом на 2019 рік передбачено 1 млрд гривень на цю програму.

Електронна взаємодія між цими відомствами дозволяє перевіряти законність отримання аптечними закладами відшкодування з держбюджету за відпущені ліки громадянам у межах програми. Предметом перевірки слугує ліцензія на провадження діяльності з роздрібної реалізації лікарських засобів.

Відтепер наявність ліцензії автоматично перевіряється завдяки «Трембіті» тричі під час: 
💊 Реєстрації та укладення договору між аптеками та НСЗУ. 
💊 Погашення електронних рецептів у аптеках. 
💊 Подання аптеками звітів до НСЗУ про відпущені лікарські засоби, на підставі яких здійснюється відшкодування їх вартості.

Будучи основою електронного урядування, «Трембіта» здатна забезпечити глобальний реінжиніринг процесів державного управління з метою їх оптимізації та прозорості.

❗️На сьогодні вже 16 державних органів підписали угоду щодо підключення до «Трембіти» з Державним агентством з питань електронного урядування України.
Отже, невдовзі побачимо й інші взаємодії та сервіси у межах «Трембіти»!

Над проектом взаємодії, окрім зазначених відомств, працювали Державне агентство з питань електронного урядування України, проект USAID/UK aid TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах і Фонд Східна Європа.

Докладніше про взаємодію можна дізнатися за посиланням: https://bit.ly/2Qit05H

Система «Трембіта» розроблена та впроваджується за підтримки проекту #EGOV4UKRAINE програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe, яка фінансується Європейським Союзом та його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею і Швецією.Співробітниками проекту «EGOV4UKRAINE» надано консультативну допомогу із технічного підключення до системи «Трембіта» та відлагодження електронної взаємодії.