Опубліковано важдливу постанову щодо документування управлінської інформації

На Урядовому порталі опубліковано постанову Кабінету Міністрів України № 375 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 18 липня 2007 р. № 950 і від 17 січня 2018 р. № 55». Знайти поставу можна за посиланням: https://bit.ly/2JKnvLT

Нагадаємо, що ця постанова була схвалена Урядом 17 квітня. Вона вносить низку нововведень та регламентує деякі питання стосовно електронних документів та роботи системи електронної взаємодії органів виконавчої влади (СЕВ ОВВ).

📎 По-перше, постанова закріплює норму, що усі ЦОВВ та органи місцевого самоврядування підключаються до СЕВ ОВВ, а також отримують послуги з реєстрації користувачів, технічної підтримки користувачів, передання даних в системі взаємодії безплатно (а саме – коштом державного бюджету, що передбачено для тримача системи взаємодії на забезпечення функціонування системи взаємодії).
📎 По-друге, удосконалюються процеси документування управлінської діяльності у електронній формі із застосуванням кваліфікованого електронного підпису, кваліфікованої електронної печатки та кваліфікованої електронної позначки часу.
📎 По-третє, прийняття цього документу сприятиме швидшому введенню у дію процесу погодження проектів нормативно-правових актів у електронній формі.