Лондон - місто найбільш готове до цифрової революції місто

Згідно з даними рейтингу, що базується на "Атласі цифровізації" компанії Siemens, яка має на меті зробити трендом новий напрямок розвитку, "нове мислення подорож до City 4.0".

Разом з Лондоном на предмет цифрової готовності та потенціалу міст брали участь ще 5 міст: Буенос-Айрес, Дубай, Йоганнесбург, Лондон, Лос-Анджелес і Тайбей.

Завдяки додатку від Siemens вдалось оцінити вплив четвертої промислової революції (4IR) на міське життя в усьому світі, і потенціал, який він міг би мати в майбутньому. 

Дані 6 міст по 21 показникам були відображені в трьох темах, щоб створити візуалізацію ландшафту цифровізації кожного міста.

З цього аналізу був визначений показник цифрової готовності з урахуванням таких сфер, як:

  • розумні електроенергетичні та транспортні системи;
  • підключення до Інтернету;
  • послуги цифрового управління.

Оцінка показує поточний рівень зрілості цифрової інфраструктури кожного міста та його готовність до викликів майбутнього.

Аналіз враховує такі сфери, як інновації, викиди парникових газів та час, витрачений на транспорт. 

Атлас також ідентифікує потенціал для цифровізації, який позитивно впливає на розвиток Лондона, а саме: поліпшення швидкості мобільного Інтернету та відкриття нових можливостей для Інтернет-послуг, що базуються на Інтернеті речей (IoT).

"Показово, що Лондон є лідером у сфері цифровізації серед цих глобальних міст. Попри економічну невизначеність, з якою ми зіткнулися у Великобританії за останні два роки, це дослідження показує, що ми все ще маємо змогу досягти глобального лідерства в [4IR], якщо ми продовжимо інвестувати та впроваджувати інновації ", - підкреслив Юрген Майєр, генеральний директор Siemens UK.