Понад два мільйони жителів країн Балтії використовують рішення для ідентифікації Smart-ID

На сьогодні більш ніж 2 мільйони жителів балтійських країн використовують Smart-ID для автентифікації.

Рішення, створене компанією SK ID Solutions, використовують:

  • 420 тисяч осіб в Естонії
  • 750 тисяч осіб в Латвії
  • 830 тисяч осіб в Литві

Більш ніж 100 електронних послуг доступні з використанням з Smart-ID в країнах Балтії, а уряд Естонії навіть використовує Smart-ID для автентифікації при використанні державних електронних послуг.

Завдяки Smart-ID понад два мільйони користувачів роблять понад 40 мільйонів транзакцій на місяць, використовуючи як для отримання електронних послуг, так і для підтвердження транзакцій або цифрового підписання документів.

"Smart-ID, який наразі має більш ніж два мільйони користувачів, є найпопулярнішим і найбільш швидко зростаючим рішенням для автентифікації, як в Естонії, так і в інших країнах Балтії. Ми особливо раді бачити, що є перші державні установи інтегрували Smart-ID у свої національні системи, що означає, що кожен має можливість отримати доступ та спілкуватися з державою більш швидким, ефективним та безпечним чином", - відмітив Калев Піхл, генеральний директор SK ID Solutions.

З даними Центру реєстрації та інформаційних систем в Естонії та Medicinos Bankas в Литві в даний час існує більше 100 електронних послуг у країнах Балтії, які підтримують Smart-ID, і ця цифра продовжує зростати.

Компанія SK ID Solutions представила Smart-ID на початку 2017 року.

Рішення може бути використано для доступу при використанні електронних послуг фінансового, освітнього, телекомунікаційного, енергетичного, державного та оптового секторів.

Станом на листопад 2018 року, Smart-ID досяг рівня кваліфікованого електронного підпису (КЕП), що означає, що під час його використання для цифрового підписання документів підпис буде розглядатися як цифровий еквівалент рукописного підпису, а всі країни-члени ЄС зобов'язані визнати підпис дійсним.