Нікому невідома фірма “Архстройтехнадзор” отримала десятки мільйонів на відбудову України

Заступник голови офісу президента Ростислав Шурма через (на той час) губернатора Київської області Олексія Кулебу виділив фірмі з "мертвими душами" десятки мільйонів гривень на відновлення житла.

Фірма “Архстройтехнадзор” була створена в Маріуполі і займалася хоча й доволі дорогими, але локальними підрядами, які в основному стосувалися облаштування зупиночних павільйонів. Останнє замовлення у нині окупованому місті компанія отримала у грудні 2021-го. У лютому 22-го директором “Архстройтехнадзору” став Богдан Ковпак з Маріуполя. 

Раніше він працював інженером на “Азовсталі” і в своїх соцмережах виставляв спільне фото з Ростиславом Шурмою – на той момент керівником “Запоріжсталі” (обидва підприємства – зі структури “Метінвест” Ріната Ахметова), який нині працює заступником керівника Офісу президента і опікується питаннями відбудови. 

"З огляду на те, що фінансові потоки на інфраструктурні проекти в ОП все також курирує Юрій Голик, явно не обійшлося без його порад", - коментує ситуацію народний депутат Олександр Дубинський.