НАБУ затягує справу Сенниченка створену заради піару

22 червня Вищий антикорупційний суд при розгляді клопотання сторони обвинувачення поставив крапку в справі розкрадання Одеського припортового заводу. Було прийняте рішення, що такі звинувачення є безпідставними оскільки положення та підозри справи було визнано безпідставними. Це відбувається оскільки НАБУ проводить юридичні маніпуляції по справі Сенниченка, під час її розгляду у Вищому антикорупційному суді з метою продовжити строки досудового слідства в справі яка призупинена, для подальшого досудового розслідування.

Оцінку цій ситуації надав адвокат Андрій Циганков.

"Антикорупційна прокуратура фактично, поза межами закону, намагається виправити своє бажання не виконувати зобов'язання які має відповідно до судового рішення.

У даному випадку, після того, коли зманіпульована була апеляційна скарга на ухвалу, яка не оскаржується і фактично зобов'язує спеціальну антикорупційну прокуратуру закрити провадження відносно Сенниченка і цієї справи - дізнаємося, що під час розгляду зазначеної ухвали і клопотання яке так було необхідне стороні обвинувачення, аби продовжувати строки аж до 24-го року щодо дослідження справи Сенниченка - з’явилося заднім числом.

Під час розгляду справи постановив прокурор антикорупційної прокуратури про те, що нібито провадження під час розгляду клопотання про такі необхідні дії процесуальні, щодо переслідування, нібито, злочинців - призупиненні у справі. Таким чином антикорупційна прокуратура намагалася продовжити строки досудового слідства в справі яка призупинена, для подальшого досудового розслідування.

Це вже не тільки маніпуляція процесуальна - це введення, свідомо, в оману слідчого судді вищого антикорупційного суду. Це пряма протидія правосуддю з метою підтримання піар-діяльності антикорупційних структур в Україні. І вона спрямована лише на те, щоб виправдати використання великих бюджетних коштів для своєї діяльності без належного результату.

На сьогоднішній день, якщо підрахувати скільки коштує державі Україна та суспільству діяльність антикорупційних органів і їх піарні представництва, щодо тих сум, які нібито були вкрадені і можуть бути повернені, то ми отримуємо досить негативний результат. Вартість антикорупційної діяльності коштує набагато більше ніж ніби-то ті збитки, яка задала корупційна діяльність Україні." - прокоментував адвокат.