Новини з діджиталізації Дубаю

Сьогодні Дубай успішно створив понад 1000 розумних сервісів через два десятки урядових відомств і приватний сектор протягом трьох років. За даними Smart Dubai, ініціатора всіх програм, щастя в еміратах зросло на 3%.

Темпи, з якими відбувається цифрове перетворення в місті, свідчать про те, що Дубай скоро стане економікою без паперу. 

Перша фаза безпаперової стратегії - виконана

Дубай розпочав свою першу фазу безпаперової стратегії в лютому 2018 року з метою зробити місто повністю цифровим до 2021 року. Зараз перша фаза завершена, а результати набагато кращі, ніж очікувалося.

Шість урядових органів Дубая, а саме: Дубайська поліція, управління доріг та транспорту (RTA), Дубайське управління електроенергії та води (DEWA), Департамент економічного розвитку (DED), Дубайський департамент землі (DLD) та Департамент маркетингу туризму та торгівлі (DTCM) ) успішно скоротили використання паперу на 57% у першій фазі стратегії без паперів. Відсоток перевищив початкову ціль, яка була встановлена ​​на 50%, і департаменти досягли цього менше ніж за рік. Перший етап заощадив 37 мільйонів паперових документів, і коли Дубай перетвориться на цілком цифрове місто, це заощадить 1 мільярд паперів.

Місто має на меті підвищити щастя клієнтів, підвищити ефективність уряду, підвищити міжнародну конкурентоспроможність Дубая та зробити його одним із провідних міст у галузі сталого розвитку. 

Везам Лоата, генеральний директор урядової установи Smart Dubai (SDG), заявив, що розумної трансформації неможливо досягти, якщо лише частина міста здійснює транзакції цифровим шляхом, поки папір все ще витрачається на інші операції. Він також додав, що трансформація має бути інтегрованим досвідом, що дозволить заощадити для кожного жителя Дубая 40 годин щорічно, що в іншому випадку буде витрачено на проїзд між центрами обслуговування для обробки різних видів документів.

Дубайська безпаперова стратегія розроблена уздовж трьох фундаментальних стовпів, як описав Лоата.

  • Технологія, за допомогою якої використовуються цифрові платформи та рішення для забезпечення безготівкових державних транзакцій та процесів.

  • Законодавство, в якому вносяться важливі законодавчі зміни для регулювання безготівкових операцій у всіх організаціях.

  • Культура без паперу, завдяки якій місто має намір подолати культурні бар'єри людей та установ, щоб заохотити безпаперові транзакції та процеси.

Програма UAE PASS - Перше національне рішення щодо цифрових ідентифікацій та підписів

Додаток UAE Pass - це перша платформа цифрової ідентичності, запущена в Дубаї на виставці Gitex 2018 в жовтні минулого року. Додаток було запущено в результаті спільних зусиль Smart Smart і Регулюючого органу телекомунікацій та спільно з департаментом інтелектуальних рішень та послуг Абу-Дабі, Федеральним органом з питань ідентичності та громадянства та Дубайським електронним центром безпеки (DESC). Додаток є частиною першого етапу безпаперової стратегії, яка закінчилася лише кілька місяців тому.

Додаток дозволить користувачам надавати свою ідентифікацію державним постачальникам послуг (як місцевим, так і федеральним) у всіх еміратах ОАЕ через систему аутентифікації на основі смартфона. Крім того, це також дозволить користувачам підписувати документи в цифровому форматі з розширеним рівнем безпеки.

В рамках завдання уряду ОАЕ знищити паперові транзакції та досягти цифрової трансформації мешканці та відвідувачі країни зможуть отримати доступ до державних служб через свої смартфони за допомогою єдиного набору даних про вхід і без зайвих проблем.

До цих пір Smart Dubai інтегрував сім урядових організацій в платформу ОАЕ PASS, яка в кінцевому підсумку охопить всі Об'єднані Арабські Емірати на наступних етапах.

Дубайський орган управління електрикою та водою (DEWA), поліція Дубая, Департамент економічного розвитку Дубая, Земельний департамент Дубая (DLD), Управління охорони здоров’я Дубая (DHA) та цивільна оборона Дубая - вже інтегровані в цифрову платформу. 

Як стверджує Везам Лоата, «Амбітна національна програма з цифрової ідентичності є ключовою опорою в процесі створення багатьох ініціатив цифрової трансформації на місцевому та федеральному рівні. Також програма включає в себе цілі Дубайської безпаперової стратегії створити розширене майбутнє без паперу для державних службі».

«Ми всі працюємо у відповідності з директивами нашого мудрого керівництва, що розумний уряд - це комплексний проект як для федеральних, так і для місцевих структур, що забезпечує клієнтам інтегрований, інтерактивний та щасливий досвід. Отже, співпраця DEWA та Dubai Smart у завершенні першої фази розвитку ОАЕ - це багатообіцяючий приклад, який призведе до більшої кількості результатів та досягнень у наступній фазі».