Польські активісти спільно з українськими заблокували російські фури у Польщі

Декілька днів тривала блокада фур які прямують через Україну та Білорусь до Росії на польському кордоні.

Активісти вийшли на КПП із ранку суботи. Вони вимагали розширити європейські санкції, зокрема, на дорожній транзит товарів. Через три дні черга з фур розтяглася на 30 кілометрів.

Але сьогодні, польська поліція відтіснила активістів у пункті пропуску Козловичі-Кукурики на польсько-білоруському кордоні та дозволила рух фур з вантажами, що прямують до Білорусі та Росії,— про це повідомила одна з учасниць акції протесту Наталія Панченко.

Представник податкової адміністрації в Любліні раніше заявив, що більшість фур везуть товари не з Польщі, а з інших країн ЄС, і це товари, які не потрапили під санкції Євросоюзу.

Представник уряду Польщі Петро Мюллер у суботу говорив, що в ЄС поки що немає консенсусу щодо обмеження наземного перевезення товарів до Польщі. У МЗС зазначили, що на кордоні посилять контроль, щоб не допустити обходу санкцій на певні групи товарів.

Дій влади Польщі можна зрозуміти. Країна, на відміну від України не знаходиться у стані війни з Росією, та з "дружньої" Білорусі до них не заїдають танки.

Але, що стосується України - тут ситуація інша!

Тому 11 березня, за наказом керівника Волинської ОВА Юрія Погуляйка, 23 російські фури були затримані на кордоні в районі Волині.

Вантаж націоналізували, а вантажівки окупантів вирушили на допомогу української армії!

Слава Україні!

Смерть ворогам!