Рада Європи продовжує підтримку громадської участі у демократичному процесі прийняття рішень в Україні

Офіс Ради Європи в Україні розпочинає впровадження нового проекту «Сприяння участі громадян у демократичному процесі прийняття рішень в Україні». Спираючись на результати пілотного проекту, який сприяв створенню платформи неурядових організацій «Київської громадської платформи» та онлайн платформи «Спільно» для сприяння комунікацій, консультацій та залученню громадськості до прийняття рішень київською міською владою, новий проект націлений на подальше зміцнення культури громадської участі у м. Києві, розширення підтримки розвитку демократії участі та публічних консультацій участі в інших громадах та на національному рівні.

20 грудня 2018 р. під час стратегічної сесії, організованої за підтримки та в рамках впровадження проекту, члени Київської громадської платформи підвели підсумки діяльності платформи та ініціатив, націлених на підвищення культури громадської участі та більш активного залучення громадян до вирішення місцевих публічних справ та розвитку громади. За підтримки експертів Ради Європи учасники сесії сформулювали пріоритети та стратегію сталого розвитку платформи та подальшого активного залучення платформи до процесу прийняття рішень органами влади.

Заходи проекту, серед іншого, інтерактивні навчальні програми та семінари, будуть націлені на поглиблення практичного досвіду та можливостей громадянського суспільства брати активну участь у виробленні та реалізації політик, підтримку розвитку платформ НУО, інструментів демократії участі та механізмів публічних консультацій та комунікацій, підтримці нового всеохоплюючого підходу до прийняття політичних рішень через більш відкрите врядування та професіоналізацію форматів прийняття рішень та комунікації.