Сьогодні Уряд схвалив призначення заступників Міністра цифрової трансформації

Одна серед них – Валерія Іонан – заступниця Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції.

У минулому – підприємниця. Разом із партнерами створила «Quadrate 28» – компанію, що вбачає своєю місією розвиток підприємництва та першою в Україні впровадила модель «команда за запитом» із напрямків маркетингу, продажів, HR та фінансового менеджменту.
Була співзасновницею онлайн-журналу для підприємців «MC Today», разом із партнерами створила академію для підприємців SMEA, а також привезла до України формат Disrupt HR Kyiv та Lviv, який відбувається у 166 містах світу. Сама себе характеризує як продюсерку проєктів та людей.

Валерія Іонан розмовляє англійською та іспанською мовами, перепливла Босфор та half-Oceanman Lago D’orta, є боксером Ліги боксу білих комірців. Валерія є амбасадором боксу в Україні та другом Федерації боксу України.

У Мінцифрі Валерія відповідатиме за кілька напрямків:
▪️ Цифрова освіта. Однією серед ключових задач Валерії буде – навчити шість мільйонів українців цифрової грамотності за три роки.
▪️ Розвиток інноваційного підприємництва. Запуск амбітного проєкту консалтинг-зон для підприємців.
▪️ Запровадження профільних «цифрових» предметів у школах та університетах.
▪️ Євроінтеграція.

 

Посаду заступника Міністра цифрової трансформації України з питань розвитку цифрової інфраструктури обійняв Олександр Шелест.

Останні три роки Александр Шелест був аналітиком Офісу ефективного регулювання(BRDO). Брав участь у розробці нормативних документів для запуску ринку мобільних платежів, доступу до інфраструктури, поширення широкосмугового доступу до інтернету. Має досвід роботи у банківській та інвестиційній сфері.

Олександр керував взводом Збройних сил України під час проведення АТО.

У Мінцифрі відповідатиме за розвиток цифрової інфраструктури в Україні. Основні цілі цієї роботи – забезпечити кожного громадянина доступом до якісного інтернету та розвиток ринку електронних комунікацій.

Людмила Рабчинська – заступниця Міністра цифрової трансформації з питань розвитку публічних послуг.

Новопризначена заступниця Міністра цифрової трансформації Ludmyla Rabchynska впродовж останніх трьох років активно займалась впровадженням реформи адміністративних послуг в Україні на посаді керівниці сектору політики та реінжинірингу Офісу реформи адміністративних послуг.

Основними здобутками стали скорочення строків та кількості документів, а також зниження корупційного чинника під час отримання таких послуг, як: призначення субсидії, пенсії та реєстрації декларації про готовність об’єкта до експлуатації. Загальний стаж роботи в бізнесі та проєктах міжнародної технічної допомоги сягає більше 15 років. Серед них на менеджерських позиціях – більше 12 років, представляючи інтереси як адвокат – понад 11 років.

👉 У Міністерстві цифрових трансформацій Людмила опікуватиметься питаннями покращення якості надання публічних послуг та зменшенням адміністративного навантаження, збільшення кількості електронних послуг, розширенням мережі ЦНАП, розвитком системи електронної ідентифікації та електронних довірчих послуг, оптимізації роботи національних інформаційних ресурсів та інтероперабельністю, розвитком відкритих даних та електронної демократії, а також – впровадженням системи ефективного адміністративного оскарження.

Людмила Рабчинська почне працювати на новій посаді з 15 жовтня.

Посаду заступника Міністра цифрової трансформації України з питань розвитку ІТ-галузі обійняв Олександр Борняков.

Александр Борняков – успішний ІТ-підприємець, один серед засновників Adtelligent – компанії, що є солідним гравцем на світовому ринку інтернет-реклами. Також є співзасновником компанії «Cliсkky», співвласником та партнером компанії «Intersog», керівним партнером бізнес-інкубатору «WannaBiz», метою якого є розвиток ІТ-підприємництва та формування екосистеми стартапів в Україні.
За свою кар’єру пройшов усі ступені: від системного адміністратора – до керівника власної компанії. Отже, глибоко знається на роботі всієї системі зсередини.

У Мінцифрі відповідатиме за розвиток ІТ-індустрії, збільшення експорту високотехнологічних продуктів, збільшення частки ІТ у ВВП країни.

Дивіться також