Свою Україну любіть, любіть її… Во время люте, в останню тяжкую минуту за неї Господа моліть

Сьогодні, 09 березня, весь світ відзначає день народження Великого сина українського народу, видатного поета, художника, письменника, борця за незалежність України Тараса Григоровича Шевченка.

Традиційно, цього дня у Білій Церкві, біля погруддя Т.Г. Шевчену, аби вшанувати пам'ять про Великого Кобзаря зібралося багато білоцерківців. Це свідчить про те, що сучасне покоління добре розуміє пророцтва поета, розуміє значимість його творів у житті українців сьогодні та роль Великого сина українського народу в своїй історичній спадщині.

Словом, написаним століття тому Тарасом Шевченком, й сьогодні виховують почуття національної гідності, гордості та патріотизму до Батьківщини, любов та шану до України.

Сотні пророчих слів Шевченка пов'язано і з історичними подіями сучасної України. Минають віки, стираються написи на камені, руйнуються будівлі, але слово Шевченка – живе і вічне. Вивчаймо його, думаймо над його істиною, виконуймо його заповіти, які посилав він синам свого народу.

В ході урочистого мітингу з нагоди 205-річниці від дня народження Великого Кобзаря, 

звучали твори Т.Г.Шевченка у виконанні переможців 30-го міського конкурсу читців-декламаторів «Кобзарева зоря» - студента професійно-технічного училища ім.П.Р.Поповича Павла Пасічника та учня Першої білоцерківської гімназії, вихованця літературної студії «Пролог» Юрія Бортинка. Народний вокальний ансамбль «Оберіг» школи мистецтв №3 виконав пісню на слова Кобзаря.

Голова Білоцерківського міськрайонного об’єднання ВУТ «Просвіта» ім. Т. Шевченка Костянтин Климчук та благочинний Білоцерківського району Української Православної Церкви України, настоятель парафії Покрова Божої Матері священик Микола Гопайнич наголосили на ролі Великого Кобзаря як захисника прав, свобод, честі та гідності людини, як в часи сучасності поета, так і в сьогоденні. Зауважили, що його слово живе в наших серцях й поет і сьогодні вчить нас нести у душах національну свідомість та готовність до боротьби за соціальне та національне визволення.

В урочистому мітингу взяли участь та поклали квіти до погруддя Кобзаря міський голова Геннадій Дикий, народний депутат України Хвича Мепарішвілі, секретар Білоцерківської міської ради Вадим Кошель, заступник міського голови Катерина Литвиненко, депутати Білоцерківської міської ради, працівники структурних підрозділів міської ради, представники громадськості.

Тарас Шевченко народився на українській землі, під українським небом, проте він належить до тих людей-світочів, що стають дорогими для всього людства і що в пошані всього людства знаходять своє безсмертя.

Сучасна шевчекіана налічує тисячі томів, а феномен Шевченка лишається незбагненним. Тож, спасибі тобі українська земля, що породжуєш таких велетнів!