Впровадження технологій штучного інтелекту у державних процесах

Стрімкий розвиток технологій та інтеграція України у європейське співтовариство створюють безліч викликів і вимагають від держави оперативної реакції. Зокрема, це стосується впровадження технологій штучного інтелекту (ШІ) – як у державних процесах, так і в бізнесі та повсякденному житті.

Державне агентство з питань електронного урядування України та Офіс реформ Кабінету Міністрів України за підтримки проекту USAID/UK aid TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах провели першу відкриту зустріч з експертами для обговорення питань ШІ, в якій взяли участь науковці, бізнесмени, освітяни, юристи, іноватори, стартапери, представники міжнародних організацій.

🙋‍♀️🙋‍♂️ Обговорення вийшло жвавим, цікавим та продуктивним. Що зайвий раз свідчить про актуальність теми та бажання суспільства брати участь у розвитку держави і ділитись своїми досвідом та знаннями.

Члени робочої групи визначили кілька напрямів, за якими буде сформована державна політика щодо впровадження ШІ:
☑️ ринок праці
☑️освіта і наука
☑️бізнес та економіка
☑️етика і законодавство
☑️державне управління та доступність даних

Отже, початок є, робота триватиме, і, ми впевнені, такі спільні зусилля призведуть до створення компетентної та ефективної Стратегії розвитку ШІ в Україні та наступного Плану дій у цьому напрямі.