Витрати компаній на цифрову ідентифікацію значно виростуть

Світові витрати на перевірку цифрової ідентифікації особистості перевищать $ 16,7 млрд до 2026 року, говориться в новому дослідженні Juniper Research. Зараз вони становлять $ 9,4 млрд.

Майже на 77% зросте попит на перевірку цифрової ідентифікації через пандемію. 

Дослідження доводить, що пандемія значно прискорила цифрову трансформацію, і багато галузей уже нарощують цифровизацию. 

Шаленим попитом мають сервіси які б засвідчували особу, незалежно від типи організацій які їх видали. Головне - вони повинні захищати конфіденційність користувачів, забезпечувати контроль над особистими даними, бути унікальними і встановленими за згодою користувача. 

Такий цифровий ідентифікатор складається з двох частин. 

Перша - це цифровий аккаунт. 

Друга - дані, або документи, які до цього аккаунту прив'язані. 

Найбільш відомою в усьому світі системою цифрової ідентифікації особистості вважається "Проект ID2020" який розробляється під егідою ООН. 

Основна мета проекту - надати можливість усім жителям планети отримати цифрові ID до 2030 року в рамках глобального проекту ООН "Цілі сталого розвитку 2030" (2030 Sustainable Development Goals). 

Іншим великим світовим проектом є ініціатива MasterСard і Microsoft по розробці глобальних "цифрових паспортів" для фінансових транзакцій, взаємодії з владою і онлайн-сервісами. 

Експерти стверджують, що через те що головним чином такі послуги спрощують роботу банків та інших фінансових структур, для яких дуже важлива перевірка особистості: до 2026 року на них припадатиме майже 62% витрат підприємств на перевірку цифрової ідентичності.