10 припципів маркетингу в соціальних мережах

Як відомо, ефективне використання всіх можливостей контенту і маркетингу в соціальних мережах може значно розширити вашу аудиторію і клієнтську базу.

Для успішної промоції бренду в соцмережах необхідно розуміти основи принципи роботи реклами в соціальних мережах. Дотримання цих принципів допоможе оптимально використати бюджет та досягнути успіху.

1. Будьте уважні та навчиться слухати

Успіх в соціальних мережах і контент-маркетингу вимагає вміння більше слухати, ніж говорити. Будьте уважними до вашої аудиторії, вивчайте контент вашої цільової аудиторії. Комунікуйте, беріть участь в обговореннях з вашими користувачами, щоб краще зрозуміти, що для них важливо, а що ні. Тільки після того, як ви почуєте вашу аудиторію ви зможете створювати контент, який буде її захоплювати.

2. Фокусуйтесь

Зосередьтеся на конкретному завданні, а не женіться відразу за всіма зайцями. У соціальних мережах і контент-маркетингу приділяйте максимальну увагу розвитку вашого бренду.

3. Якість перемагає кількість усе

Якість перевершує кількість. Краще мати 100 реальних фоловерів, які будуть читати і обговорювати ваш контент, ніж 1000000 ботів, які нічим крім цифр по суті не являються.

4. Успіх приходить до системних

Успіх в соціальних мережах не приходить за один день. Для досягнення результату вам доведеться пройти довгий шлях в якому важливий кожен крок.

5. Сарафанне радіо

Якщо ви публікуєте якісний, популярний контент і працюєте над формуванням своєї онлайн-аудиторії, що складається з захоплених людей, передплатники будуть ділитися вашими матеріалами зі своїми друзями в Twitter, Facebook, Instagram і власних блогах.

Поширення та обговорення контенту дозволяє значно розширити вашу аудиторію, при чому ніяким іншим шляхом саме цю аудиторію не знайдете.

6. Принцип впливу

Проводьте більше часу в пошуках лідерів думок та експертами. Спілкуйтеся з цими людьми і працюйте над тим, щоб вибудувати з ними хороші стосунки.

Якщо ви побудуєте комунікацію, добре зарекомендуєте свій бренд, або як корисне джерело інформації, лідери думок можуть розповісти про вас і ваш контент своїм підписникам, що значно збільшить не тільки аудиторію, а й повагу до вас.

7. Комунікуйте

Якщо ви будете проводити весь ваш час в соціальних мережах, безпосередньо рекламуючи свою продукцію, люди перестануть вас слухати. Необхідно підвищувати ефективність спілкування з аудиторією. Менше думайте про конверсії, робіть ставку на створення оригінального контенту і спілкуванні з онлайн-аудиторією. Згодом ці люди стануть двигуном маркетингу для вашого бізнесу.

8. Нікого ніколи не ігноруйте

Ви не повинні ігнорувати тих, хто звертається до вас особисто через соціальні мережі. Побудова відносин з аудиторією є однією з найважливіших складових успішного маркетингу в соціальних мережах, тому намагайтеся відповідати кожному, хто звертається до вас.

9. Принцип доступності

Чи не зникайте надовго з поля зору своєї аудиторії, постійно будьте на зв'язку з нею. Це означає, що ви повинні регулярно викладати контент і спілкуватися з підписниками. Користувачі легко знайдуть вам заміну, якщо ви будете пропадати тижнями або місяцями.

10. Принцип взаємності

Ви не можете чекати, що інші будуть ділитися вашим контентом і говорити про вас, якщо ви не будете робити те ж саме для них. Виділяйте частина часу, який ви витрачаєте на соціальні мережі на обговорення клієнтського контенту.