На що слід звернути увагу маркетологам у 2021 році?

Що очікувати брендам у 2021 році від соцмереж та після нього, менеджер соціальних медіа HubSpot Келлі Хендріксон який провів дослідження.

1. Бренди продовжуватимуть застосовувати підхід «менше означає більше»

Цього року багато брендів витрачали менше часу на публікації у соцмережах і більше на створення контенту, який виглядає не надуманим, а звичайним, наче випадковий кадр із життя.

За словами Хендріксона, тенденція "менше - це більше", ймовірно, збережеться і у 2021 році. "В період COVID-19 бренди почали ставити питання, яке вони, можливо, ніколи раніше собі не задавали:" Чи хоче моя аудиторія почути це від мене зараз? ",- говорить Хендріксон. "Я очікую, що ми побачимо, що бренди стануть більш уважними до своїх публікацій. Це може навіть означати менше публікацій - незалежно від алгоритмів - тому що це правильно", - пояснює Хендріксон. "Також будуть більш продумані покупки реклами та партнерські відносини".

2. Цінність вмісту перевищує якість виробництва

Коли у 2020 році багато підприємств були змушені повністю припинити роботу, командам соціальних медіа та відео маркетингу довелося розробити масштабовані виробничі процеси, які можна було б виконувати вдома. Коли бренди продовжували знімати відео, робити прямі трансляції, які очевидно створювались з домашніх офісів, маркетологи зрозуміли, що вміст із нижчою якістю все ще може бути привабливим - якщо інформація є цінною. "Найцікавішим для брендів є те, що - загалом - глядачам це сподобалося. Підписники могли більше бачити все про роботу", - додає Хендріксон. "Бренди також були в Zoom, знімали речі на свої телефони, бо всі застрягли вдома". Хендрікс прогнозує, що "ми побачимо виробництво зсередини у 2021 році і глядачі будуть надалі цінувати це".

3. Розмовний маркетинг змінить свій тон

Розмовний маркетинг не новий. Насправді більшість великих брендів, яких ми знаємо і любимо, дозволяють вам у будь-який час спілкуватися з ними за допомогою каналів обміну повідомленнями в соціальних мережах. Але в 2021 році, коли каналів обміну повідомленнями буде більше, ніж будь-коли - і споживачам потрібно буде більше інформації, щоб зробити гідну інвестицію - тон цифрових розмов може змінитися. "Бренди мають бути більш людяними у соціальних мережах, запрошуючи світ за обідній стіл для змістовної та привабливої ​​розмови", - каже Аарон Кауфман, директор компанії Square Enix.

"Ви - найбільші шанувальники свого шанувальника і повинні втілювати це в життя, незалежно від того, на якому каналі соціальних мереж ви живете. Ставте смайли, реагуйте, спілкуйтесь, будьте залученими. Ми не роботи".

4. Споживачі будуть жадати snack-контенту

Snack-контент – це контент який має в собі щось просте, швидке, легко зрозуміле та незабутнє. Наприклад це може бути мем-карикатура на тему трендів мейкапу і там будуть показані гіпертрофічні брови, занадто великі губи, таким чином користувач гляне на цю картинку як на жарт, але в пам’яті все залишиться. У 2020 році ми побачили зростання TikTok та Instagram Reels, продовження залучення до контенту Stories з Facebook, Instagram та Snapchat, а також брендів, які створюють інший коротко форматний або snack-контент для ознайомлення споживачів з їх брендом.

Оскільки увага соціальних медіа продовжує зменшуватися, і все більше людей нескінченно прокручують канали, нудьгуючи вдома, не очікуйте, що легкий розважальний контент скоро втратить свою популярність.

5. Відео продовжить займати центральне місце

На початку 2020 року у звіті HubSpot Not Another State of Marketing з'ясувалося, що відео - це найчастіше використовуваний маркетинговий контент. Оскільки основні платформи, такі як Facebook, Instagram, TikTok, Twitter та LinkedIn, все більше розширюють свої можливості відеозйомки, маркетологи можуть очікувати, що велике споживання відео продовжиться та зростатиме в найближчі роки.

6. Платформи соціальних медіа можуть стати каналами покупок

Оскільки багато брендів навчилися повністю вести бізнес в Інтернеті, такі платформи, як Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat та TikTok, намагалися розробити більше рішень для маркетингу в Інтернеті. У той час як TikTok та Snapchat розширили пропозиції з маркетингу бізнесу у 2020 році, Facebook та Instagram фактично надали можливості для покупок безпосередньо у своїх програмах. Наприклад, подивіться на Instagram-акаунт Pink Lily Boutique. Натиснувши на їх окремі зображення, ви побачите теги кожного товару, потім ви можете натиснути на посилання, щоб негайно придбати все, не виходячи з програми. Для споживачів це додає зручності

7. Бренди соціальних медіа охоплюють ігри та VR

За останній рік кількість користувачів соцмереж, які називають себе "геймерами", зросла більш ніж на 10 мільйонів - або на 32%. Найбільший приріст ідентифікації гравців стався в найважчі місяці блокування COVID-19. Тепер, коли компанія Facebook, Oculus, випускає нові продукти віртуальної реальності, Twitch продовжує розширювати можливості потокової передачі онлайн-ігор, а також такі платформи, як Snapchat, що запускає програми для міні-ігор, зрозуміло, що гейміфікація та соціальні медіа будуть продовжувати йти пліч о пліч у 2021 році.

8. Автентичність буде життєво важливою

Зараз брендам потрібні не лише угоди, потрібно ідентифікувати себе та інвестувати у бренд. Якщо виконано все вірно, то це допоможе брендам завоювати довіру аудиторії та одночасно підвищить впізнаваність компанії, яка дбає про людей. "Ми продовжуватимемо спостерігати зростання брендів у просторі соціальних медіа. Вони будуть і надалі присутні, але підзвітність, достовірність та прозорість - це сфери, які бренди та компанії використовуватимуть для визначення, з ким співпрацювати, а кому передавати. ", - каже Карен Фреберг.