Помилки брендів в рекламних інтеграціях

В цій статті знаходиться добірка найчастіших помилок та порад брендам для дієвої рекламної інтеграції.

Помилка №1 – відсутня чітка ціль рекламної кампанії

Чітку ціль необхідно визначати одразу. Це важливо для багатьох показників: виділення бюджету, алгоритм завдань та розуміння очікуваного результату. Головними цілями можуть бути продажі - кількість проданого товару завдяки блогерам. Це досить легко зробити: для початку ознайомитись з охопленнями постів та сторіс блогера(чим показники вищі - тим краще для бренду), потім дати кожному блогеру унікальний промокод, а після рекламних публікацій отримати персональні показники продажу.

Якщо бренд новий йому потрібна впізнаваність, тобто розповсюдження якомога більшої кількості інформації. Без конкретно поставленої цілі не буде розуміння успішності РК.

Помилка №2 – не зважати на оцінку якості аудиторії

Аналіз якості аудиторії необхідний для розуміння цільової аудиторії та якості цієї самої аудиторії. Наприклад ви вибрали блогера в якого 100К підписників, охоплення в статистиці великі і все здавалося добре, як то кажуть - «треба брати», але необхідно з’ясувати чи всі підписники «живі». Можливо блогер накрутив собі 99К всієї аудиторії, а охоплення зробив гігантськими за рахунок GiveAway.

Для перевірки якості ЦА є щонайменше 2 способи: ви можете все зробити вручну (перевірити те, що доступно при перегляді профілю: кількість лайків, коментарів на фото протягом місяця чи року. Якщо блогер має стабільні дані - буде спостерігатись плавна прогресія, коментарі будуть в тему посту тощо.

Ви також можете зареєструватися на платформі Starsnation. Там вам буде доступна розгорнута статистика (включно з охопленням) та аналітику аудиторії кожного зареєстрованого блогера.

Помилка №3 - відсутнє ТЗ

Технічне завдання – це документ в якому чітко описується, що необхідно зробити блогеру в рекламі, в який термін, який вигляд має бути у блогера, що говорити, що не можна озвучувати тощо. Ігнорування цього документу може принести розчарування або непорозуміння між інфлюенсером та брендом.

Помилка №4 - співпрацювати тільки з мільйонниками

Багато брендів вважають, що однієї реклами у блогера з 1М підписників вистачить, щоб охопити велику кількість аудиторії і продати велику кількість товару чи послуг, але це не завжди так. Все діло в тому, що блогери-гіганти зазвичай мають низьку зацікавленість аудиторії, низький ступінь довіри та перенасиченість рекламою. РК принесе більше результатів, якщо той самий бюджет, який би ви витратили на співпрацю з одним мільйонником, витратити на 10-30 блогерів з аудиторією від 1тис. до 100 тис. підписників. Так як у них всі перелічені зверху показники вищі.

Помилка №5 оцінювати профіль блогера лише поверхнево

Дуже велика помилка оцінювати блогера виключно по візуальному контенту. Наприклад, якщо ви бачите блогера-дівчину з гарним візуалом, може здатися, що вона фешн-блогер, але в той самий час більшість підписників можуть бути чоловіки. Таким чином, якщо ви замовите рекламу косметики, нижньої білизни чи навіть одягу, блогер не принесе вам очікуваних об‘ємів продажу. Географія та демографія аудиторії блогера є не менш важливим показником для вибору, ніж контент та охоплення.

Помилка №6 – не проводиться аналіз результатів

Робота з блогером не завершується після виходу реклами. Після цього починається найголовніше - збір статистики.

  • Загальне охоплення;
  • Лайки, коментарі, переходи, кліки на посилання, підписки;
  • Кількість продажів від кожного блогера;

Тільки після збору всіх даних ви зможете оцінити якість РК, дізнатись чи ви дійшли до бажаної цілі. Ви можете виділити найефективніших блогерів та продовжувати співпрацювати з ними.

Планувати наступну рекламну кампанію слід тільки після повного аналізу результатів попередньої.