5 секретів прямого ефіру

Прямі ефіри реально продають. Але вміти їх вести так, щоб самому не розгубитися і не втомити глядачів - окреме мистецтво.

Ось 5 порад, які допоможуть вам провести прямий ефір:


1. Запросіть людей

За 2-3 дні до ефіру обов'язково опублікуйте пост-запрошення.

Найчастіше такі пости «провалюються» за охопленням, так тому заздалегідь продумайте активність під ним.

Наприклад, проведіть конкурс на краще запитання.

Викладайте в цей же день в Сторіс запрошення на прямий ефір (за участю власного обличчя).

2. Фон

Прямий ефір без фону - це нудота. Щоб народ не нудьгував, продумайте додаткові фокуси уваги: інтер'єр: постер на стіні, квітка, предмети інтер'єру. Згодиться все, на що чому можна затримати погляд.

3. Інтерактив

Прямий ефір - це не лекція. Ініціюйте двостороннє спілкування. Періодично ставте питання аудиторії, читайте відповіді користувачів, запрошуйте людей проголосувати за ту чи іншу ваше твердження. Загалом, підтримуйте комунікацію таким чином приблизно один раз в 10 хвилин.

4. Дотримуйтеся плану

Текст ефіру, тези, що завгодно - план однозначно повинен бути. Інакше ризикуєте втратити думка або просто піти в відповіді на питання і не розповісти важливу частину.

Нормальна тривалість ефіру від 30 хвилин до 1 години.

План приблизно такий: 5-6 хвилин вітання, потім основна частина 30-40 хвилин (це приблизно 5 аркушів 14-м шрифтом) і відповіді на питання (до 15 хвилин).


5. Використовуйте візуал

Цілу годину дивитися на голову яка щось розповідає у прямому ефірі, навіть якщо спікер ДУЖЕ цікавий, не так вже й просто.

Тому щоб ваші глядачі не розбіглися, використовуйте наочні матеріали - слайди, схеми, відео.