7 правил створення цікавого контенту

Якщо ви ведете свій блог або пишете новини на одному з ресурсів, ви знаєте, як важко виділитися серед інших письменників.

На щастя, є способи, щоб зробити ваші статті більш привабливими і оптимізувати сам процес. Ось кілька ефективних порад, як писати більш успішно і продуктивно.

1. Почніть з плану

Якщо ви дійсно хочете досягти вірусного ефекту, витратьте час на попереднє вивчення матеріалу або предмету про який ви будете писати.

Придумайте, що буде у вступі, які заголовки будуть використані, в чернетці накидайте приблизну структуру тексту.

Попередня підготовка допоможе вам зосередитися і уникнути тяганини.

2. Використовуйте короткі речення

Довгі речення не допомагають зробити якісний контент. Найчастіше ви можете навіть втратити сенс за великими заплутаними конструкціями слів.

Оскільки більшість інтернет-користувачів швидше "сканують" статті, ніж насправді їх читають, надмірність сенсів та слів може пошкодити популярності ваших текстів.

Звичайно, якщо ви пишете детальну технічну статтю, що описує безліч нюансів - тоді сенс є. Але у цілому, письменники виграють, використовуючи короткі речення та прості формулювання.

3. Використовуйте заголовки і підзаголовки

Для читачів набагато простіше сприймається текст, якщо він розбитий на блоки.

Переконайтеся, що ваші заголовки яскраві і помітні, оскільки вони потрібні, щоб привернути увагу.

Така структура тексту дозволяє читачеві оцінити необхідність його прочитання/ Намагайтесь зробити заголовки змістовними.

4. Пишіть про те, що знаєте

Хороший письменник повинен вміти говорити на різні тематики. Але для того, щоб це робити, потрібно постійно читати і досліджуючи теми, які вам цікаві.

Так - так! Найкращі письменники є і найкращими читачами, і вони, як правило, отримують інформацію з мільйона джерел протягом всього свого життя.

Таким чином, вони збільшують кількість тем, про які можуть оповідати з розумінням справи.

Якщо ви будете прагнути до того, щоб поглинати щодня великі масиви інформації, то ви зверніть увагу, що це позитивно позначиться на якості ваших робіт.

5. Не відволікайтеся

Будь-який список порад про те, як правильно писати, буде неповним, якщо він не містить в собі строгу рекомендацію триматися подалі від інтернет-розваг.

Досить складно зібратися і зловити натхнення, коли ви сидите перед комп'ютером, і постійно те й робите, що відволікаєтесь на перевірку електронної пошти або соціальних мереж. Уникайте цих спокус. Проведіть якомога більше часу, працюючи автономно, і ви побачите, як зросте ваша продуктивність.

6. Зробіть перерву

Навіть якщо ви пишете про те, що вас по-справжньому хвилює, виходити може не надто переконливо. Перерви допоможуть освіжити вас як фізично, так і психічно, так що вам буде набагато простіше зосередитися.

Спробуйте робити перерву щогодини на десять хвилин, тільки не витрачайте цей час на сидіння перед комп'ютером. Ви можете зробити зарядку або пройтися по вулиці.

7. Звертайтеся до читача

Якщо ви безпосередньо звертаєтеся до вашої аудиторії, це дозволяє читачеві відгукнутися на вашу статтю, ніби це був лист, адресований йому особисто.

Такий стиль зрозумілий і дозволяє імітувати особисту бесіду. До того ж коли ви пишете, звертаючись до невидимого співрозмовника, це не тільки привертає читачів, а й дозволяє вам писати більш природно.