Алея Героїв України

Як свідчать документальні архіви наша держава отримала свою сучасну назву - Україна, на початку XVIII сторіччя.

Як Русь розпочалась з головного закону - Руської Правди, так і "Свідоцтвом про народженням України" стала Конституція Пилипа Орлика.

Монумент на честь цієї визначної події знаходиться в самому центрі нашого давнього міста - на початку Липської алеї.

Це дуже знакове розташування, особливо якщо зрозуміти, що Липська алея починається з памятника Конституції і закінчується в Марининському парку.

Марининський парк, не дивлячись на свою надзвичайну красу насправді є одним з найбільших кладовищ Києва.

Під час буремних подій початку XX сторіччя, а найбільше під час “Червоного терору” на його території в братніх могилах були поховані тисячі наших співвітчизників.

Багато хто вважає, що саме тому там, саме наприкінці Липської алеї знаходиться могила російського (радянського) військового діяча - Миколи Ватутіна. Якого давно необхідно перепоховати на військовому кладовищі або передати родині генерала.

Насправді поховання Ватутіна знаходиться в парку не просто так. На місті його поховання в старі часи існувало давнє капище, а у 1890 році був побудована знакова для церква яка мала дуже важливе для Російської Імперії (Третього Риму) ім'я: Олександра Невського.

Герої московського пантеону - який свого часу зрадив своїх братів та державу і вогнем та мечем допомогав монгольским загарбникам поневолювати нашу прадавню державу - Русь.

Таким чином, встановлення на місці церкви імені героя давнього російського пантеону ідола нової ідеології яка прийшла на зміну мала дуже важливий для Росії ідеологічний зміст.

Що пропонується?

Дивлячись на той факт, що і сьогодні в Києві як і по всій Україні все ще домінують ідеологічні місця типу капища, пов'язані з радянським минулим. Місця де розташовані міфічні постаті з радянського пантеону, а справжнім історичним українським національним героям і після 30 років незалежності здається місця немає.

З'явилась петиція перетворити Липську алею на Алею Героїв України.

Алея як і держава Україна буде розпочинатися з памятнику Конституції, і проходити повз розташовані по бокам алеї памятники героям її національного пантеону, закінчуватись памятником головному герою України, який розташується на місці сучасного поховання Ватутіна. 

Памятником який стане об'єднавчим для всієї країни - памятником українському народу!

Створивши Алею Героїв Україна нарешті отримає вкрай важливу для розбудови національної свідомості пам'ятку і надзвичайно важливий для держави символ.

Приклад використання

Алею можна буде використовувати як місце де депутати Верховної Ради та президент даватимуть присягу.

Після того як депутат або президент даватиме присягу біля памятнику Конституцію він проходитиме по Алеї героїв України вглядаючись в очі тих хто сприяв розбудові України і встаючи на коліно віддаватимуть шану головному її герою - народу України.

І лише після цього символічного ритуалу приступатимуть вони до своїх обовязків.

Дивіться також