Антітренди в маркетингу у 2021 році

Якщо, ви звикли комунікувати з клієнтами тільки офлайн і тут неочікувано для всіх починаєте переводити всю рекламну діяльність в мережу, зупиніться, переглянете свої підходи. Такі дії можуть завдати шкоди бізнесу, а тому важливо завжди критично оцінювати кожен крок і діяти стратегічно.

Контекст що вбиває гроші і не приносить користі

Контекстна реклама - це хороший інструмент тільки за умови, якщо ви знаєте, навіщо він саме вам. 

Результату немає?

Вивчіть конкурентів, подивіться на їх присутність на різних майданчиках. Вони підкажуть принаймні робочу стратегію, або скорегують ваш напрямок думки.

Фейковий контент

Погоня за радикальної економією в період кризи часто може нашкодити ефективному маркетингу. Фото з безкоштовних стоків та фейкові відгуки обійдуться набагато дорожче вашій репутації, ніж найпростіша фотосесія для вашого продукту за допомогою вашого смартфона.

Фейковий контент відштовхує аудиторію, особливо в епоху цифрової щирості.

А ось справжнє бажання дізнатися більше про свою цільову аудиторію завжди принести користь і буде працювати на бренд.

Запропонуйте клієнтам винагороду за справжні відгуки та рекомендації: це допоможе налагодити контакт, а також отримати щирий фідбек на продукт і бренд.

Нав'язлива взаємодія

Пряма нав'язлива реклама зазвичай дратує користувача, закриває від нього інформативний контент, і ніколи не призводить до збільшення конверсії.

Цифровізація бізнес-процесів - це завжди цікавий тренд, а ось необгрунтовані помітні деталі найкраще не використовувати.

Ігнорування соціальної відповідальності

За даними Американської асоціації маркетингу, 56% опитаних цікавляться, як бренди допомагають іншим компаніям і конкурентам пережити пандемію. 

Пандемія підвищила цінність таких трендів на ринку як стійкість і корпоративна соціальна відповідальність - це те, про що потрібно думати бізнесу будь-якого масштабу.

Покупці стали більш вибагливі: якщо компанія веде свій бізнес неекологічно, шкодить або зовсім не думає про користь суспільстві - клієнти будуть голосувати проти таких брендів. Це важлива обставина яку варто враховувати в маркетингових комунікаціях.

Відсутність гнучкості

Пошук стабільності в період невизначеності іноді може негативно позначитися на результатах. Коли ринок знаходиться в турбулентному стані, важливо вміти бути гнучким, швидко тестувати гіпотези і налаштовувати маркетинг в залежності від того, що працює, а не що звично.

Тому уважно і критично оцінюйте свою нішу, розмір бізнесу, товарні категорії, популярність бренду і шукайте свій індивідуальний і працює підхід.

Пам'ятайте, що в період кризи відновилися і виросли саме компанії, які проявляли гнучкість, а універсальні підходи - це міф, який вигідний тільки представникам інфобіза.