Буремна діяльність РНБО

Місяць тому РНБО ввела санкції, що повинні очистити українські митниці вод контрабандистів, а ще раніше дала СБУ команду покарати причетних до Харківських угод, але чим насправді виявилися ці рішення?

Почнемо з санкцій проти контрабандистів. Безумовно добре, що частину контрабандистів прогнали, але якщо глянути на ситуацію в цілому, то помітимо декілька цікавих моментів. Почнемо з голови митниці Павла Рябкіна, який починав з ТОВ "Рекреаційно-оздоровчий центр «Зелений порт» 6% якого належать Рябкіну як співзасновнику, решта 94% - громадянину РФ. 

Ще цікаво те, що «Зелений порт» управляє яхт-клубом з рестораном «Маячок» де у свій час провів весілля пасинок Медведчука. Окрім цього Рябкін має непогані зв'язки з Кличком (очолював виборчий штаб УДАРУ на місцевих виборах 2015 року), що допомогло йому розширити свій комплекс на заповідній зоні. 

Тож може бути некорумпованою людина, що підминає для свого бізнесу захищені державою землі? Що входить у проєвропейську партію УДАР, але підтримує непогані зв'язки з проросійськими персонами? Яка ще й знає та розповідає про тяжку ситуацію на митниці, якою вона керує, про обсяги тіньових схем, про суми розкрадання? Просто кажучи, Рябкін - людина бізнесу, яка скоріш за все замінить звільнених контрабандистів “потрібними людьми”. Якби РНБО мало за мету очистити митницю від корупції, то міняло б усю систему.

А щодо розслідування Харківських угод, то все простіше і так же сумно. СБУ провела обшуки в Верховій Раді й… все закінчилося, більше ніяких новин по розслідуванню не було. Хіба що, МЗС висловило протест, щодо розриву таких угод. 

Ось так РНБО розв'язує проблеми України сьогодні, точніше розв'язували, бо засідання минулої п'ятниці не відбулося, а наступні будуть аж після травневих свят.

Дивіться також