Чотири дні знадобилось для знищення 8 га унікального єдиного у Європі Горіхового Гаю!!!!

Про це важко писати, коментувати... Але спробую....І дуже прошу вас, ДРУЗІ, допомагати, коментувати!

Буквально декілька днів потому, наш дуже відомий на весь світ боксер і одночасно мер Києва - Віталій Кличко урочисто "прозвітував" про свої досягнення за 2021 рік. Правда незрозуміло кому він звітував, бо киян під час звіту не було. Зробив би як колись хоча б у тролейбусному депо. Але це справа його піар служби. Зробив і зробив! Молодця! Тепер по суті. Звіт надзвичайно сподобався! Все так гарно, красиво, все для Киян!!! Судить самі: 

Звіт назвали гучним ім'ям: "Київ-2021: Звіт про роботу міської влади" . В цьому звіті Віталій зробив акцент, зокрема,  на наступних "його" та "його команди" досягненнях:: І. МЕДИЦИНА: "На медичну сферу видатки міста цього року становили 7 млрд гривень...  ІІ. КОРОНАВІРУС....."на міську програму "Турбота" - понад 3,4 мільярди.ІІІ. СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ "На соціальний захист в 2021-му Київ виділив 5,2 млрд гривень.. IV. ДОРОГИ "цього року відремонтували 198 об’єктів дорожньої інфраструктури. А за останніх кілька років оновили 410 вулиць, мостів та шляхопроводів. "  V. МОСТИ ТА ШЛЯХОПРОВОДИ "Цього року ми оновили 7 штучних споруд...." VI.  КИЇВ ЦИФРОВЙ "За кілька років сотні тисяч киян скористалися сервісами, що місто впровадило в рамках системи Smart Сity. Зокрема, дуже популярним стали сервіси, що столиця надає через додаток «Київ цифровий", який ми запровадили цього року.  Це застосунок, що працює за принципом "місто в телефоні". Вигідно купували поїздки в громадському транспорті та проїзні майже 3 мільйони разів." VII.БЕЗПЕКА "... збільшили чисельність "Муніципальної охорони" міста - до 600 осіб. Сьогодні під постійним контролем перебувають майже 5 тисяч укриттів Фонду захисних споруд.. VIIІ. ОСВІТА "а останніх кілька років у столиці побудували або повністю реконструювали 12 шкіл та 36 дитячих садків." ІХ. ТЕПЛОМЕРЕЖІ "В 2021 році КП “Київтеплоенерго” замінило понад 70 км зношених мереж. Щоб не підвищувати тарифи на опалення і гарячу воду, місто виділило зі столичного бюджету 2 млрд гривень." О, Боже! Все для нас, все для Киян! Який мер, яка турбота (за наші гроші)!

А що насправді???? Дуже хотілось би почути думку киян.

А насправді трішки інакше...

Якщо ви вже переглянули структуру звіту, то ви особисто мали можливість запевнитись у тому що жодного слова про культуру, збереження культурної спадщини, немає.  Проте "піарщики" мера, які готували звіт, присвятили цілий розділ "ЕКОЛОГІЇ". Що ми бачимо у цьому розділі?  "На сміттєспалювальному заводі "Енергія" в 2021-му розпочали будівництво системи хімічного очищення. Робота заводу відповідатиме європейським екологічним директивам за показниками викидів. А на Дарницькій ТЕЦ збудували вже третій електрофільтр, який значно зменшує викиди забруднюючих речовин. 

Також окремо подана інформація про ПАРКИ ТА СКВЕРИ: "Цього року ми оновили 45 парків та скверів. Загалом на капремонти та реконструкцію зелених зон цього року місто виділило понад 300 мільйонів гривень. У 2021 році екологічна комісія Київради підтримала 40 ініціатив про створення нових парків та скверів загальною площею понад 180 га. А з 2015-ого року статус парку чи скверу в столиці отримали 527 зелених зон. Усього за 7 років оновили майже 540 київських парків та скверів."

Проте!!! Жодного слова про Горіховий гай... Про екопарк Осокорки. Пор екопарк Озеро Качине. Про Почайну. Про Вирлицю... Про Протасів Яр... Про... І таких "про" безліч!!!

Тож, друзі, ми просимо вас підключитись і допомоги пану меру, самому найєвропейському меру світу, доповнити його звіт про екологічну ситуацію в столиці. Почнемо з цього, а потім спільно з вами поговоримо про те, про що мер навіть не згадує - про культуру, про збереження культурної спадщини.

Одночасно нагадаємо вам, друзі, що Президент України цього року підписав указ про висадку 1 млрд дерев! Поки Президент закликає саджати дерева, Віталій робить/ не робить все моржливе задля того, щоб в Києві спокійно за чотири дні знищили Горіховий Гай.

Складається враження, що Віталій або не вміє читати, або навмисно ігнорує Президента!

Звертаємось до ЗМІ, депутатів, громадськості з величезним проханням допомогти поширити інформацію про ЗНИЩЕННЯ ГОРІХОВОГО ГАЮ у столиці!

Це єдине, що на сьогоднішній день може врятувати залишки природи Києва від знищення нашестям невігласів. 

Дякуємо киянам за вашу небайдужість до Києва і до його унікальної природи! Цілком поділяємо ваш відчай від того, що відбувається в Києві останніми роками. Віримо, що СПІЛЬНО МИ здатні ЗМІНИТИ СИТУАЦІЮ! Київ має повернути собі звання столиці у парку! Кличківський період бетонного гетта має піти у небуття.

Дякуємо усім киянам, які взяли участь у підготовці сюжету!

Людмила Циганок, просимо вас. як професійного еколога, прокоментувати ситуацію, і висловити думку щодо "екотероризму" та "екотерористів". У даному конкретному випадку: ХУ є ХУ?