Гельсінкці проголосують за виконання понад 300 планів на платформі OmaStadi

Робота з проектами благоустрою на платформі OmaStadi, яка була розпочата спільно з жителями Гельсінкі наприкінці 2018 року, майже завершена, залишився останній етап голосування.

Мер Гельсінкі Ян Вапаавуорі вже затвердив перелік пропозицій на OmaStadi, за які будуть голосувати, щоб жителі міста та муніципальні працівники почали їх втілювати в реальність.

«Гельсінкі - це перше місто у світі, яке розширило процес партисипативної демократії на таку велику кількість муніципальних установ. Ми є першопроходцями також через те, що даємо можливість навіть 12-річним людям голосувати за пропозиції. », - стверджує міський голова Ян Вапаавуорі.

У жовтні жителі Гельсінкі отримають можливість проголосувати за ідеї, які будуть втілені владою міста. Голосування відбудеться на платформі omastadi.hel.fi. Щоб мати можливість голосувати, вам потрібно надати чітку електронну ідентифікацію за допомогою mobileID або bankID. Ті, хто не має можливості використовувати електронну ідентифікацію, можуть голосувати в бібліотеках та муніципальних установах. У цьому випадку для ідентифікації треба паспорт, або інший документ, що свідчить про особу.

Також городян восени 2018 року вперше запросили на мозковий штурм щоб розуміти на що витратити 4,4 мільйона євро. Тоді на платформі виклали майже 1300 пропозицій, з яких трохи понад 800 визнали життєздатними. Минулої весни мешканці та державні службовці працювали разом на OmaStadi Raksa та через платформу omastadi.hel.fi, щоб вдосконалити ці ідеї та запланувати їх втілення. У результаті спільного планування було складено понад 300 планів та складено кошторис на реалізацію.

Плани OmaStadi включають збільшення кількості парків, спортивних майданчиків, комунальних закладів та заходів

Усі плани, які висуваються на голосування, представляють ідеї гельсінкців. В більшості планів говорилося про покращення міського середовища, наприклад, збільшення кількості відкритих спортивних майданчиків та оновлення парків та пляжних зон. 

Після ще одного етапу голосувань місто почне реалізовувати успішні серед виборців плани благоустрою. Мешканців міста також запросять взяти участь у підготовці та фактичному виконанні планів.

Дивіться також

Пам'яті героїв Крут Суспільство
День Соборності України Суспільство