Хто і чому замовчує ініціативу киян створити Центр місцевого самоврядування?

Як ми вже писали, незважаючи на вихідний день, дуже багато киян відкликнулись на  звернення Ігоря Луценка і 6 березня вийшли на акцію "За відновлення Гостиного двору!". Кияни підтримали запропоновані Ігорем Луценком пропозиції, зокрема: 1. Прогнати рейдерів з державної власності. 2. Негайно розпочати процес відновлення Гостинного, надати проектну документацію і розпочати роботи. 3. Сприяти створенню в Гостинному дворі громадського простору - центру САМОВРЯДУВАННЯ киян, а також музейних, освітніх та культурних закладів.

Більш того усі присутні одностайно підтримали саме ідею створенню ЦЕНТРУ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ на базі Гостинного двору. Навіть вже розпочалось обговорення можливих варіантів назви ЦМС - "Гостинна Республіка", тощо.

На акції були присутні представники багатьох телеканалів, ЗМІ. Але, що і як вони висвітлювали? Ось у чому питання.

Акція 6 березня - саме той випадок, коли майже в реальному часі можна було провести експеримент, під час якого виявити, хто насправді відстоює інтереси територіальної громади м.Києва, хто насправді на стороні киян, хто насправді опікується питанням розвитку місцевого самоврядування в столиці.

Тож, друзі, у вас є унікальна можливість особисто перевірити і скласти власну думку. Для прикладу, навели декілька ЗМІ, що висвітлювали акцію.

Добре, що Руслан Kошовенко вів трансляцію акції. Така подача інформації не передбачає втрату "важливих меседжів". 

Тож будьте обережні та уважні, коли обираєте джерела інформації для себе. Усім гарного вибору і правильної розстановки акцентів.

А на всяк випадок нагадаємо (дякуємо вікіпедії за це):

Маніпулюва́ння ма́совою свідо́містю — програмування думок і прагнень людей, їхніх настроїв і психічного стану з метою забезпечення такої поведінки, яка необхідна групі небагатьох власників засобів маніпуляції, що здійснюють такий вплив, переслідуючи свої особисті корисливі цілі.

Контроль за ЗМІ дає змогу маніпулювати масовою свідомістю. Штучно насаджується таке явище, як медіа-свідомість (тобто свідомість, заснована на хибних цінностях, маніпулятивних інтерпретаціях, подвійній моралі), коли реальність, пропонована ЗМІ, відрізняється від дійсної. Громадська думка через медіа-свідомість значно спотворюється. В умовах інформаційної війни зростає потреба в захисті інформаційного простору.