Кличко назвав боротьбу з корупцією - політичною корупцією

Кажучи чесно сьогодні важко або взагалі неможливо відрізнити політичні інтереси наших еліт від комерційних, бо щоб там не казали, а політики в її прямому сенсі в Україні нема як явища в принципі. І те що сьогодні називають політикою варто називати спекуляцією бізнес-груп на політичних інтересах держави для досягнення своїх комерційних або бізнес цілей. 

 Сами тому навіть дійсно достатньо гарні слова політика Віталія Кличко я б сприймав з великою долею скепсису:

"Корупція з’являється там, де не працює система. Тому запобігати їй важливо саме на рівні системи. А не вирішувати власні політичні завдання під лозунгом боротьби з корупцією".

Вибачте Віталію Володимировичу - але це брехня. 

Корупція - це саме система. І можлива вона саме через системну співпрацю всіх верств владних та правоохоронних інституцій.

При чому ця система побудована таким чином, що людина яка керує не стільки містом, а скільки армією з більш ніж 2000 чиновників, не може не знати, про ця система наскрізь корупційна і він її очолює.

В іншому випадку, якщо Кличко вважає, що він не керує корупційною системою і допустив її появу та функціонування в місті - він відверто зізнається у своїй некомпетентності.

Як може бути компетентним керівник коли підвладна система керівництва КМДА корупційна? Чи Кличко вважає інакше? Як тоді пояснити нескінчений потік справ в СБУ, ГПУ та МВС на його співробітників?

Тільки системою. При чому наскрізь корупційною. Системою - яку він очолює.

Стосовно політичних завдань, то повертаючись до початку матеріалу, можна знову заперечити.

Політика є там де вирішується важливі для держави, міста, народу завдання. Коли мова йде за бізнес, антикорупційними гаслами дійсно прикривають спекуляцію на інтересах громади і не більше того. 

"Коли у вищих кабінетах влади витрачають години на наради, де обговорюють, як краще атакувати того чи іншого мера, коли всупереч вибору киян та законів України намагаються призначити ручного голову КМДА – це політична корупція". 

Знову маніпуляція. 

Кияни не обирали голову корупційних схем - кияни обирали людину яка буде в рамках діючої Конституції робити все для зростання їх добробуту та комфорту у місті!

А те, що політики атакують мера через корупцію - це логічний хід!

Офісу немає сенсу шукати іншу причину для досягнення своїх цілей, бо вони самі частина системи яка вибудувана таким чином, що без корупційної складової не працює!

"30 років боротьба з корупцією нагадує боротьбу з вітряками. Процес заради процесу. Статистика заради звітів. Але де тут боротьба з несправедливістю? Створюючи антикорупційні органи, треба пам’ятати, що головний КРІ в боротьбі з корупцією – це не статистика посадок і не кількість видовищних корупційних скандалів. Головний КРІ – це рівень довіри громадян до влади та держави. Бажання людей жити і працювати в країні", - зазначив Кличко. 

Чергова маніпуляція.

Так, дійсно боротьба з корупцією у нас інструмент для усунення конкурентів які сьогодні перехопили ті схеми та потоки які із захватом би поставили під себе інші, але, що стосується то посадок то вони повинні бути!

І тут статистика дійсно ганебна.

В Україні не садять чиновників, бо наші правоохоронці такий самий елемент корупційної системи яка з задоволенням піде на зустріч своїм новим друзям і із задоволенням замінить їм тюремний строк на догану за достатньо невелику частину награбованого.

"Корупція породжує небезпечне явище – зневіру людей. Спочатку до окремого чиновника, потім – до всієї демократії. І що тоді роблять українці? Масово виїжджають за кордон. Криза довіри шкодить Україні не менше, ніж економічна криза. Тому наша головна задача – повернути довіру громадян! Показати, що успішна українська держава можлива! Я маю на увазі успішна держава для кожного громадянина, а не «успішна» держава для олігархів та еліти", - підсумував Кличко.

Корупція породжує не зневіру, і не примушує до втечі з країни.

Корупція - ховає країну заживо, немов би ракова пухлина пожираючи її.

Людям потрібне майбутнє для їх дітей, а яке майбутнє може дати пан мер якщо його діти в цій країні не живуть?

Про що може говорити людина, яка в Україні немов би шахтар у шахті добуває капітали для подальшого вивезення їх закордон?

Саме тому не довіра потрібна громадянам, а впевненість в тому, що людина якій вони довірили долю міста - сама відповідальна перед законом і готова відповісти за кожного свого підлеглого.

Що мер міста замість побрехеньок про політичне замовлення сам здатний направити десятки сотень заяв у правоохоронні органи і зробити все для того, щоб винищити кумівство, хабарництво та безкінечні розпили грошей киян.

Може це гарантувати Кличко?

Ні.

А тому вибачте ці всі гарні слова та красиві обороти ніщо інше як банальна спроба уникнути відповідальності продовжуючи спекулювати на образі жертви політичного замовлення.