Комуністична ідеологія має зникнути зі світогляду українців

Комунізм - це хвороба українського суспільства. Її не можна лікувати частково, або так, щоб прихильники хвороби не образилися. Комуністична спадщина має бути цілком витіснена з українського простору.

Закон про декомунізацію потребує постійного вдосконалення. Опір, який почали чинити прихильники радянського минулого, нам чітко показав, що українські патріоти на правильному шляху. Боротьба із комуністичною спадщиною не обмежується боротьбою "проти", а надійно підкреслюється боротьбою "за". Ми за те, щоб замість імен злочинців на слуху були імена українських героїв. Ми за те, аби у містах були пам'ятники, що будуть надихати наших співвітчизників на боротьбу та сумлінну працю в ім'я Великої України. Ми за те, аби українство витіснило пережитки радянського минулого.

Список злочинців, що склав Інститут Національної пам'яті, є далеко не повним. Майже кожен регіон має свої особливості та потребує чітких законодавчих рішень. Гарним прикладом є така злочинна постать як Ватутін. Його місія в "тюрмі народів" була простою - він був окупаційним генералом, який власних солдатів вбивав не менше, аніж німецьких. За те, що він чинив злочини проти українців, його було вбито повстанцями УПА. Справедливо. Натомість у столиці України стоїть йому пам'ятник, а в Черкаській області, яка чи не найбільше постраждала в часи комуністичного терору, є місто з найменням - Ватутіне.

Аргумент, що це є частиною історії - не аргумент. Історія має позитивні та негативні сторінки. Радянська окупація, з усіма її проявами, що вилилися у геноцид проти українського народу, є суцільним негативом. Тисячі пам'ятників, що стоять в Україні, є лише символом того, що світогляд українців змінюється з мінімальною швидкістю. Визнання скульптури злочинцю пам'яткою культури - показник відсутності національної ідеології серед широких мас.

Ліквідовуючи комуністичну ідеологію українці мають одразу сприймати належним чином національну. Саме така формула може поставити українців на ноги та захистити від впливу сучасних ворожих ідеологій. Тільки повна українізація!