Криза Київради не подолана! Щонайменше до 8 квітня....

Криза Київради триває. 

Це засвідчила чергове пленарне засідання Київради, яке відбулось 11 березня 2021 року. Серед 162 питань, які були розглянуті на цьому засіданні: 153 стосувались містобудування та землекористування, 2 - власності і 7 - загальних. Депутати як невідкладні розглянули і ухвалили відповідні рішення щодо трьох питань: 1) Про затвердження Концепції по ліквідації карантинних бур'янів у місті Києві 2) Про погодження призначення Оленича П.С. на посаду заступника голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень 3) Про звернення Київради до Президента України, Верховної Ради України, депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щодо внесення до Конституційного Суду України конституційного подання про визнання таким, що не відповідає Конституції України пункту 1-1 частини першої статті 64 Бюджетного кодексу України.

Не сперечаюсь з тим, що потрібно БОРОТИСЬ З БУР'ЯНАМИ, але АЛЕ ЧОМУ депутатам НЕ ВИСТАЧИЛО ЧАСУ, МУЖНОСТІ, РОЗУМУ, СИЛ для ухвалення рішення "Про внесення змін до Переліку та персонального складу постійних комісій Київської міської ради IX скликання. (Від 21.12.2020 № 08/231-163/ПР)"? 

Чому замість вирішення цього питання Володимир Бондаренко запропонував перенести його розгляд на 8 квітня? Чому пропозиція була підтримана присутніми депутатами? Депутатів влаштовує те, що вирішуються виключно земельні питання, та питання власності? 

Тож "конфлікт" у Київраді, який не виноситься назовні, замовчується, - ТРИВАЄ!

Питання самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків, охорони культурної спадщини, регуляторної політики залишаються поза увагою депутатського корпусу, а відповідно ніхто не представляє інтереси виборців з даних питань.

Вважаю за необхідне поінформувати про це громадськість Києва, ЗМІ, депутатський корпус!

Давайте СПІЛЬНО допоможемо депутатам РОЗБЛОКУВАТИ РОБОТУ ПОСТІЙНИХ КОМІСІЙ і нарешті зайнятись питаннями САМОВРЯДУВАННЯ, РЕГУЛЯТОРНОЇ ПОЛІТИКИ, ОХОРОНИ КУЛЬТУРНОЇ СПАДЩИНИ!., 

Давайте СПІЛЬНО допоможемо Київському міському голові об'єднати всі політичні сили через поступки своїми амбіціями заради розвитку Києва і забезпечення комфорту киян, щоб усі депутати керувались принципом відповідальності перед киянами, які їх обрали.

Відповідно до інформації, що міститься на офіційному сайті Київради:

На сьогоднішній день з 16 утворених постійних комісій працює і регулярно проводять засідання 13, а саме: 1. Постійна комісія Київської міської ради з питань архітектури, містобудування та земельних відносин, - 5 засідань, 2. Постійна комісія Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку - 11 засідань, 3. Постійна комісія Київської міської ради з питань власності  - 5 засідань, 4.  Постійна комісія Київської міської ради з питань дотримання законності, правопорядку та зв'язків із правоохоронними органами - 3 засідання, 5. Постійна комісія Київської міської ради з питань екологічної політики - 6 засідань, 6. Постійна комісія Київської міської ради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу - 8 засідань, 7. Постійна комісія Київської міської ради з питань культури, туризму та суспільних комунікацій - 3 засідання, 8. Постійна комісія Київської міської ради з питань освіти і науки, сім'ї, молоді та спорту - 6 засідань, 9. Постійна комісія Київської міської ради з питань охорони здоров'я та соціальної політики -  7 засідань, 10. Постійна комісія Київської міської ради з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою -  2 засідання, 11. Постійна комісія Київської міської ради з питань регламенту, депутатської етики та запобігання корупції -  6 засідань, 12.  Постійна комісія Київської міської ради з питань транспорту, зв'язку та реклами - 4 засідання, 13. Постійна комісія Київської міської ради з питань цифрової трансформації та адміністративних послуг  - 4 засідання.

Три комісії не збирались жодного разу: 1. Постійна комісія Київської міської ради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків, 2.  Постійна комісія Київської міської ради з питань охорони культурної спадщини, 3. Постійна комісія Київської міської ради з питань регуляторної політики 

Що ж відбувається? У чому причина? Оскільки про це не пишуть ЗМІ, вирішив трішки "зануритись" у цю проблематику і ось, що цікавого знайшов. Готуйтесь "лонгрід", але він цього вартує, якщо ви дійсно хочете розібратись у тому, що відбувається в Київраді. 

Тож пропоную з початку ознайомитись з наступними документами.

І. Витяг з ПРОТОКОЛу № 2 пленарного засідання І сесії Київської міської ради ІХ скликання 03.12.2020 у скороченому вигляді (без повних назв і посад):

Бондаренко В.В. повідомив про домовленості, яких було досягнуто під час засідання Погоджувальної ради депутатських фракцій Київської міської ради щодо розгляду проєкту рішення «Про перелік та персональний склад постійних комісій Київської міської ради IX скликання» (від 03.12.2020 № 08/231-2/ПР) (далі - проект рішення) та озвучив пропозицію щодо процедури розгляду зазначеного проєкту рішення.

Щодо процедури розгляду проєкту рішення внесли пропозиції депутати Київради Наконечний М.В., Пашинна Л.В., Маленко Г.С., Москаль Д.Д., Прокопів В.В., Білоцерковець Д.О., Павлик В.А.

СЛУХАЛИ: Про перелік та персональний склад постійних комісій Київради IX скликання. (Від 03.12.2020 № 08/231-2/ПР).

Бондаренко В.В. поставив на голосування проєкт рішення за основу. ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 72, проти – 44, утримались – 1).

Бондаренко В.В. оголосив перерву до 14 години 30 хвилин та запросив представників від депутатських фракцій у Київраді для проведення засідання Погоджувальної ради депутатських фракцій Київради. Після перерви продовжили слухати проєкт рішення 

Бондаренко В.В. озвучив редакційні правки до проєкту рішення та зауважив, що суб’єкт подання не заперечує проти зазначених редакційних правок.

Виступив Павлик В.А., поставив запитання, озвучив зауваження та пропозицію до зазначеного проєкту рішення. Бондаренко В.В. поставив запитання. Павлик В.А. надав відповідь. Бондаренко В.В. поставив на голосування пропозицію до зазначеного проєкту рішення, яку озвучив Павлик В.А.. ВИРІШИЛИ: Рішення не прийнято (за – 50, проти – 1, утримались – 20).

Виступив  Кличко В.В. Виступив Ємець Л.О. та озвучив зауваження.

Виступила Ярмоленко Ю.О. озвучила зауваження та пропозицію до зазначеного проєкту рішення. Бондаренко В.В. поставив запитання. Ярмоленко Ю.О. надала відповідь. Бондаренко В.В. поставив на голосування пропозицію Ярмоленко Ю.О. до зазначеного проєкту рішення. ВИРІШИЛИ: Рішення не прийнято (за – 52, проти – 3, утримались – 25).

Виступив Сулига Ю.А.,  та озвучив пропозицію до зазначеного проєкту рішення.  Бондаренко В.В. поставив запитання. Сулига Ю.А.  надав відповідь. Бондаренко В.В. поставив на голосування пропозицію до зазначеного проєкту рішення, яку озвучив Сулига Ю.А. ВИРІШИЛИ: Рішення не прийнято (за – 46, проти – 3, утримались – 25). 

Виступив Ярошенко Р.В., озвучив зауваження та пропозицію до зазначеного проєкту рішення. Бондаренко В.В. поставив запитання. Ярошенко Р.В.,  надав відповідь.

Бондаренко В.В. поставив на голосування пропозицію до зазначеного проєкту рішення, яку озвучив  Ярошенко Р.В. ВИРІШИЛИ: Рішення не прийнято (за – 46, проти – 0, утримались – 31).

Виступила Веремеєнко О.Л., озвучила пропозицію до зазначеного проєкту рішення. Бондаренко В.В. поставив на голосування пропозицію до зазначеного проєкту рішення, яку озвучила  Веремеєнко О.Л. ВИРІШИЛИ: Рішення не прийнято (за – 50, проти – 1, утримались – 19).

Виступила  Самолудченко О.А.,  та озвучила пропозицію до зазначеного проєкту рішення. Бондаренко В.В. поставив на голосування пропозицію до зазначеного проєкту рішення, яку озвучила  Самолудченко О.А. ВИРІШИЛИ: Рішення не прийнято (за – 45, проти – 3, утримались – 26).

Виступив  Товмасян В.Р., озвучив зауваження та пропозицію до зазначеного проєкту рішення. Бондаренко В.В. поставив на голосування пропозицію до зазначеного проєкту рішення, яку озвучив Товмасян В.Р. ВИРІШИЛИ: Рішення не прийнято (за – 47, проти – 0, утримались – 24).

Виступив Омельченко О.О. та озвучив пропозицію.

Виступив  Шпак І.В. та озвучив пропозицію до зазначеного проєкту рішення. Бондаренко В.В. поставив на голосування пропозицію до зазначеного проєкту рішення, яку озвучив Шпак І.В. ВИРІШИЛИ: Рішення не прийнято (за – 47, проти – 1, утримались – 26).

Виступив Федоренко Я.Ю. та озвучив пропозицію до зазначеного проєкту рішення. Бондаренко В.В. поставив на голосування пропозицію до зазначеного проєкту рішення, яку озвучив Федоренко Я.Ю. ВИРІШИЛИ: Рішення не прийнято (за – 46, проти – 0, утримались – 24).

Виступила Коваленко Г.М. та озвучила пропозицію до зазначеного проєкту рішення. Бондаренко В.В. поставив на голосування пропозицію до зазначеного проєкту рішення, яку озвучила Коваленко Г.М. ВИРІШИЛИ: Рішення не прийнято (за – 49, проти – 2, утримались – 21).

Вносили пропозиції та брали участь в обговоренні  Бондаренко В.В., Ярмоленко Ю.О., Никорак І.П..

Бондаренко В.В. поставив на голосування пропозицію до зазначеного проєкту рішення, яку озвучила Никорак І.П. ВИРІШИЛИ: Рішення не прийнято (за – 55, проти – 1, утримались – 19).

Виступив  Артеменко С.В.

Бондаренко В.В. поставив на голосування проєкт рішення в цілому з урахуванням озвучених редакційних правок.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 72, проти – 44, утримались – 1).

 

А як воно було насправді можна дізнатись лише прочитавши стенограму та переглянувши відео. Тому пропоную прочитати витяг із стенограми, щоб ви зрозуміли наскільки серйозний конфлікт всередині Київради:

ІІ. Витяг з стенограми пленарного засідання Київради І сесії Київської міської ради ІХ скликання 03.12.2020:

Київський міський голова Віталій Кличко на І сесії Київської міської ради ІХ скликання, що відбулась 8 грудня 2020 року, звернувся до усіх депутатів з промовою:

"Шановні депутати, шановні колеги, доброго дня, вітаю всіх!

Сьогодні ми зібрались, щоб вирішити питання для подальшої нашої роботи. Нам усім сьогодні потрібно обрати керівництво виконавчого органу, кількість заступників голови КМДА, сформувати комісії міської ради та їх керівництво.

Я особисто намагався зробити все, щоб консолідувати всі фракції, новообрані, міської ради, щоб ми працювали злагоджено і ефективно заради подальшого розвитку столиці, заради комфорту киян.

Хочу наголосити, що особливо в нинішній ситуації всі присутні в нашій залі повинні зрозуміти: Київрада - не політичний орган, а, перш за все, господарський, де вирішують нагальні питання життєзабезпечення міста, розвитку, економіки, інфраструктури, створення комфортних умов для життя і роботи в столиці, і питання підтримки тих киян, які потребують допомоги. І кожна політична сила, очолююща комісії чи представлена в виконавчому органі, бере на себе відповідальність за реалізацію профільних питань.

Керівництво кожним напрямком - це не статус чи привілеї, це щоденна професійна робота. У грудні і, на жаль, у нас часу вже обмаль, ми повинні ухвалити життєважливі, важливі для життя питання міста: бюджет столиці на наступний рік, продовження пільг і заходів для підтримки бізнесу, забезпечення в сьогоднішніх умовах вкрай важливого напрямку - функціонування медичної сфери, а також нам потрібно втілити в життя важливі проєкти, які вже розпочали в столиці, і ті проєкти, які ми запланували, запланували на наступний рік. Втілити конкретні зміни, а не чубитись в сесійній залі!

Зазначу, що заради компромісу і об'єднання всіх політичних сил "Удар" поступився своїми амбіціями, бо ми виходимо з головного, йдеться, перш за все, про розвиток міста, про розвиток Києва, комфорт його мешканців, а не керівництво тими чи іншими комісіями.

Хочу закликати всіх депутатів керуватись саме таким принципом: відповідальністю перед киянами, які нас усіх обрали, відповідальністю за реалізовані справи, за втілені проєкти, за те, що відбувається в нашому місті.

Я переконаний і буду робити все для того, щоб Київрада працювала ефективно, щоб кожен з вас, якому кияни довірили право відстоювати інтереси киян, був максимально ефективним на користь нашого міста, на користь киян.

Дякую вам за увагу! І прохання, давайте ефективно працювати."

Бондаренко В.В.: Наступне, колеги, ми з вами маємо зараз перейти до наступного пункту порядку денного, а саме: проєкту рішення "Про перелік та склад постійних комісій Київської міської ради ІХ скликання".

На Погоджувальній раді ми з вами обговорювали, що, практично, у кожної фракції є певні редакційні правки, а також дві фракції заявили про те, що в них є правки, які будуть змінювати суть проєкту рішення.

Виникає наступна пропозиція. Я зараз звертаюсь до зали і буду просити, аби уповноважені представники депутатських фракцій висловили свою думку. Чи можемо ми зараз поставити проєкт рішення "Про перелік та склад постійних комісій Київської міської ради ІХ скликання" на голосування за основу, ухвалити цей проєкт за основу. Оголосити обідню перерву і о 2-й годині зібратися на Погоджувальну раду. Але представники депутатських фракцій, буде прохання до представників депутатських фракцій прийти на Погоджувальну раду вже з усіма пропозиціями, які будуть виникати в залі під час розгляду цього проєкту рішення. Прошу керівників фракцій записатись для висловлення своєї позиції!

Наконечний М.В.: Доброго дня, шановний головуючий! Ми надали свої пропозиції щодо даного запитання, тому я не бачу сенсу робити перерву. Я би проголосував це одразу.

Пашинна Л.В.: Підтримуємо пропозицію про прийняття за основу, оголошення перерви для подальшого.

Маленко Г.С.: Григорій Маленко, фракція "Голос". Ми підтримуємо позицію проголосувати за основу, але не підтримуємо паузу. Друзі, давайте до нового року дотягнемо? Може в усіх є час? Я пропоную без перерви і підтримати в тому вигляді, в якому він зараз є. Дякую!

Москаль Д.Д.: Шановний Володимир Володимирович, "Батьківщина" підтримує прийняття за основу проєкту рішення і коротку перерву для узагальнення редакційних правок. Дякую!

Прокопів В.В.: Шановний пане голово, фракція "Європейська солідарність" наполягає на врахуванні тих зауважень, які були подані нами в першій частині пленарного засідання. Якщо допоможе перерва ці правки внести, ми також підтримаємо таку пропозицію.

Білоцерковець Д.О.: Підтримуємо пропозицію стосовно взяття за основу, а також перерви. Дякую!

Павлик В.А.: Володимир Володимирович, нашою фракцією були подані відповідні пропозиції, абсолютна більшість з них не враховані, вони не є редакційними. І ці пропозиції стосуються того, що цим проєктом рішення порушено, в принципі, (нерозбірливо) Закону "Про статус депутатів місцевих рад", Закону "Про місцеве самоврядування". І я не думаю, що перерва може виправити цю ситуацію. Має бути змінений документ, який має відповідати тим вимогам, які визначені законами України. Дякую!

Бондаренко В.В.: Дякую, колеги! Ми домовлялись про те, що у залі в нас буде демократія. Станом на сьогодні чотири фракції не заперечують стосовно перерви, три фракції не підтримують перерву. У зв'язку з цим я зараз ставлю... Колеги, переходимо до розгляду питання "Про перелік та склад постійних комісій... "Про перелік та персональний склад постійних комісій Київської міської ради ІХ скликання". Ставлю на голосування даний проєкт рішення за основу. Прошу підтримати!

Голосування: За - 72, проти - 44, утр. - 1, не гол. - 1.

Колеги, у зв'язку з цим оголошую перерву на одну годину, обідню перерву на одну годину і о 14-й годині 00 хвилин запрошую керівників депутатських фракцій на Погоджувальну раду до Київського міського... О 14.30, перепрошую! До 14.30. І о 14-й годині запрошую керівників депутатських фракцій на Погоджувальну раду до кабінету міського голови. Дякую! Секретаріат прошу надати всі правки, які надійшли до секретаріату в письмовому вигляді! Керівників депутатських фракцій також прошу надати правки, які в вас є, тому що сьогодні в нас є правки від... виключно від двох фракцій.

ПЕРЕРВА.

Бондаренко В.В.: Шановні колеги, затягнулася трішки перерва. Прохання до всіх повертатись до зали!

Київський міський голова: Шановні колеги, зараз у залі зареєстровано 96 депутатів. Кворум у нас є. Продовжуємо наше засідання.

Бондаренко В.В.: Дякуємо, Віталію Володимировичу! Нагадаю, ми ухвалили проєкт рішення "Про перелік та персональний склад постійних комісій Київської міської ради ІХ скликання" за основу, а зараз у процесі розгляду будемо йти по правках, які є. Я просив би депутатів записатись стосовно правок. Разом з цим надійшов ряд правок, які є редакційними, з якими погодився суб'єкт подання. З вашого дозволу їх оголошу. 

Депутатська фракція "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина": виключити Нестора Віталія Романовича з постійної комісії з питань дотримання законності, правопорядку та зв'язків із правоохоронними органами, включити в постійну комісію з питань регламенту, депутатської етики та запобігання корупції.

Депутатська фракція "Слуга народу": Кузьменко Євген Андрійович - у постійній комісії з питань архітектури, містобудування та земельних відносин, перший заступник голови.

Депутатська фракція "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина": Галайчук Ігор Васильович - у комісію з питань транспорту, зв'язку та реклами, перший заступник голови.

Свириденко Ганна Вікторівна - в постійній комісії з питань власності, перший заступник голови.

Депутатська фракція "Опозиційна платформа - за життя": виключити Ялового зі складу комісії з питань регуляторної політики, включити до складу бюджетної.

І депутатська фракція "УДАР": виключити Костюшка Олега Петровича з постійної комісії містобудування, включити до постійної комісії з питань бюджету.

Брагінського виключити з регламенту та депутатської етики, включити до транспорту і зв'язку. І Грушко - перший заступник голови в тій же комісії.

Записалися на виступ Попов, Іванченко, Павлик. Олександр Павлович Попов, прошу!

Павлик В.А.: Шановний Віталію Володимировичу, колеги, дозвольте, я від фракції, 3 хвилини! Віталій Володимирович, законодавство визначає обов'язок депутата працювати у складі тієї чи іншої постійної комісії, але він разом із тим визначає право депутата входити до складу відповідної комісії і це право визначається волею депутата працювати в тій чи іншій комісії. Зважаючи, як Ви сьогодні говорили під час представлення Усова Костянтина, що має бути фаховість, має бути досвід, має бути розуміння проблем у тій чи іншій сфері, в тій чи іншій галузі. Депутатська фракція "Єдність" подала відповідні заяви, пропозиції щодо включення до тих чи інших комісій. На жаль, за Вашим підписом вийшов документ, в якому Ви в абсолютній більшості проігнорували ці прохання, прохання депутатів працювати в тій чи іншій комісії. Інженера Ви відправили в медицину, освітянина Ви відправили в іншу комісію. А де ж фаховість? Ми би хотіли працювати за фаховістю, допомагати киянам вирішувати ті проблеми, які наразі є перед Київською міською радою. Ви сказали, ми маємо... Ваші слова були 1 грудня, що ми маємо створити величезну коаліцію в міській раді, незважаючи на будь-які політичні уподобання чи приналежність. Так, ми хочемо працювати разом, спільно, якісно, фахово для того, щоб вирішувати проблеми киян. На превеликий жаль, документ, який нам розданий, він йде всупереч базовим принципам місцевого самоврядування. Він йде всупереч чіткій нормі, яка визначає, що постійні комісії місцевих рад формуються за пропорційним представництвом. Я приведу Вам приклад пропорційного представництва комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку. Фракція "УДАР" у складі цієї комісії має 11 депутатів міської ради, фракція "Єдність" у комісії з питань бюджету має нуль, фракція найменша, яка представлена в Київській міській раді, має 2 депутати. Де ж пропорційне представництво? Чому такий саме підхід стався до депутатської фракції "Єдність"?  І я, єдине, хотів би попросити Вас і, колеги, попросити кожного з вас, нам працювати, попереду ще 5 років. Я би дуже хотів, щоб певні рішення, які виходять, вони йшли в розвиток наших взаємовідносин на благо киян, щоб вони базувалися на повазі один до одного. І в нас лише єдина пропозиція буде щодо цього голосування - будь ласка, виключіть з того проєкту рішення наших колег, які не подавали ці рішення, які просто, Віталію Володимировичу, Ви вирішили відправити їх працювати в ту чи іншу комісію. Ми даємо слово, що ми будемо працювати в тій чи іншій комісії з правом дорадчого голосу до того моменту, поки наші заяви не будуть розглянуті в установленому порядку відповідної регламентної комісії. І керуючись нагодою, я теж хочу просити Вас виключити мене зі складу комісії з питань житлово-комунального господарства, тому що до цієї комісії я не подавав заяву. Я буду там працювати, я прийду на засідання комісії. Але я би хотів, щоб поважався закон, поважалися права і було, дійсно, розуміння толерантності і розуміння поваги до кожного з депутатів. Дякую!

Бондаренко В.В.: Дякую, Віталію Андрійовичу! (Оплески). Можу уточнююче питання стосовно прізвищ тих депутатів, яких необхідно виключити зі складу постійних комісій!

Павлик В.А.: Володимире Володимировичу! Я так розумію, ви кожну пропозицію будете ставити на голосування, кожен з наших колег може озвучити свою пропозицію? Так буде правильно.

Бондаренко В.В.: Звичайно. Добре! Колеги, ставлю на голосування пропозицію Павлика Віталія Андрійовича стосовно виключення його зі складу постійної комісії з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу, де він запропонований на посаду першого заступника голови комісії. Прошу визначатись!

Голосування: За - 50, проти - 1, утр. - 29. Рішення не прийнято.

Київський міський голова: Віталій Андрійович, я хотів би до вас звернутись і звернутись до всіх депутатів. Зараз, тільки-що ще раз відбулася Погоджувальна рада. Дуже складне завдання, яке стоїть перед кожним з нас. Розуміючи те, що побажання депутатів є працювати в тих чи інших комісіях, розуміючи те, що комісій недостатньо, і в нас, якщо так вільно відпустити, наше завдання зробити таку конструкцію, яка б ефективно працювала, працювала на користь громади, яка б... одну хвилинку, прошу! Одну хвилинку! У нас є незадоволені багато депутатів, більше того, є незадоволені фракції. Більш того, я можу сказати, більше всього незадоволена фракція, яка сьогодні представлена 31-м представником, це фракція "УДАР". Вони піднімають таке ж саме питання...

З зали: (Нічого не чути).

(Шум у залі).

Київський міський голова: У мене прохання, з повагою...

З зали: (Нічого не чути).

Київський міський голова: У мене прохання... У мене прохання до кожного з депутатів, маючи повагу один до одного. Якщо одна людина у нас у залі виступає, дати можливість вислухати це, а не перетворювати на базар. Тому найбільше відверто хочу сказати, фракція, яка каже: ми - одна з найбільших фракцій, найменше комісій, також незадоволена. Я переконаний в тому, що кожна із фракцій має своє бажання, бажання депутатів і задовольнити всіх, щоб усі стовідсотково були задоволені, такого не може бути, на жаль. Я переконаний в тому, якщо фракція "УДАР" віддасть ці дві комісії, також і залишиться взагалі без комісій, взагалі знайдуться ті, які не задоволені. Наше завдання - зробити... Я розумію, що таку конструкцію, і потім ми зможемо подивитись, наскільки ця конструкція працює. Якщо вона не буде працювати, буде неефективною, нам нічого не заважає знову повернутись до цього питання і переглянути через деякий час. Дякую вам! (Нерозбірливо).

Ємець Л.О.: Дякую! Леонід Олександрович Ємець, фракція "Європейська солідарність". Наша фракція відповідально підійшла до формування пропозицій до постійних комісій Київської міської ради. Ми виходили з професійних навичок, із досвіду, ми виходили з того, що кияни мають отримати максимум ефективності від роботу депутатів Київської міської ради. На жаль, ці наші пропозиції не були ні почуті, ні дотримані і ми їх не бачимо в кінцевому вигляді так, щоб вони відповідали принципам доцільності. Наша фракція, обираючись до Київської міської ради, отримала від киян ряд завдань, які ми з ними узгодили. Перше - це прозорість і чесність, і професійність роботи Київської міської ради. На даний момент принципи формування комісій, на нашу думку, не відповідають цим базовим принципам нашої роботи. Тому рішення прийнято фракцією "Європейська солідарність", ми будемо голосувати проти запропонованого переліку представників постійних комісій Київської міської ради.

Ярмоленко Ю.О.: Віталій Володимирович, Юлія Ярмоленко, фракція "Єдність", звертаюсь до Вас як до міського голови і як до людини, у фракції якої я була п'ять років. Я - людина команди і я - людина принципів і послідовності. І коли я пишу заяву бути членом комісії, бути членом комісії з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків, то я як фахівець кажу, що я хочу там відстоювати питання громадського бюджету, яке важливе для мешканців Дарниці, те, чим я єдина, тема глибока, в якій я стояла до кінця завжди. Це питання абсолютно гуманітарне, воно не стосується ніяких моментів зацікавленості і так далі. Не розглянути моє питання, будучи, знаючи, що я надійний партнер у будь-яких конструкціях, системах, з розумінням, що відстоюю же інтереси громади, мені, просто знаєте, трошки, ну, як мінімум, неприємно. Тому що ціннісний і професійний підхід, який основується на досвіді, - це запорука будь-якого конструктивного системного підходу в управлінні. ...(відключений мікрофон).

Бондаренко В.В.: Дякую! Пані Юля, чи правильно я розумію, що ви зараз не озвучили пропозицію. Можливо, я спробую її озвучити і ви зі мною погодитесь або не погодитесь: виключити вас зі складу постійної комісії з питань охорони культурної спадщини і включити до постійної комісії з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків? Колеги, ставлю на голосування вказану пропозицію пані Юлії Ярмоленко.

Голосування: За - 52, проти - 3, утр. - 25.

Сулига Ю.А.: Сулига Юрій, фракція "Єдність". Прошу мене виключити з комісії, на яку я не писав заяву, зокрема, це комісія, постійна комісія Київської міської ради з питань культури, туризму та суспільних комунікацій. Я писав заяву на комісію бюджету. Так що прошу мене виключити і включити в ту комісію, в яку я писав заяву.

Бондаренко В.В.: Юрій Анатолійович, маю одночасно ставити включення і виключення. Правильно?

З зали: Виключення!

Бондаренко В.В.: Юрій Анатолійович, виключення, да? Виключення. Добре, ставлю на голосування виключення Юрія Анатолійовича Сулиги з постійної комісії культури, туризму та суспільних комунікацій. Виключення!

Голосування: За - 46, проти - 3, утр. - 25.

Ярошенко Р.В.: Шановний Віталій Володимирович! Віталій Володимирович, я до Вас звертаюсь, тому що саме Ви по документах підписували рішення про формування комісій. Але я Вам нагадаю, п'ять років тому назад у нас з Вами відбулось дежавю, я також подавав заяву на вступлення до комісії, потім раптом мене взагалі, я не опинився в жодній комісії, пройшло пів року, я витримав усі процедури, які є згідно з законодавством, і працював чотири з половиною роки, і це я кажу для своїх виборців і для Ваших також, як міський голова формує комісії, через чотири з половиною роки я попав у комісію, куди писав заяву. Це можуть підтвердити колеги Ваші, які зі мною працювали. Тому сьогодні я також кажу, що ще вчора о 16 годині 58 хвилині мною була подана на Ваше ім'я заява, де я прошу Вас включити мене до складу комісії. Сьогодні я бачу зранку проєкт рішення, який взагалі не відображає тим принципам і позиціям, які Ви сьогодні, вчора і з 1-го числа декларуєте. Як можна Вам вірити, Віталій Володимирович?

Бондаренко В.В.: Була пропозиція виключення. Правильно я розумію? Колеги, ставлю на голосування виключення Романа Валерійовича Ярошенка з постійної комісії з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків, де він запропонований на позицію голови.

Голосування: За - 46, проти - 0, утр. - 31. Рішення не прийнято.

Веремеєнко О.Л.: Ольга Веремеєнко, фракція "Єдність". Я дуже прошу колег підтримати мой самоотвод із комісії з питань регуляторної політики, потому что я подавала заявление в іншу комиссию, так как-то выходит - без меня меня женили. На свое усмотрение выбрали комиссии, которых, в принципе, не было. Такое впечатление создается, что вам было выгодно придумать еще какие-то комиссии, чтобы распихать людей.

Бондаренко В.В.: Ставлю на голосування пропозицію Веремеєнко Ольги Леонідівни стосовно виключення її з постійної комісії з питань регуляторної політики з позиції секретаря комісії. Прошу!

Голосування: За - 50, проти - 1, утр. - 19. Рішення не прийнято.

Самолудченко О.А.: Шановні колеги! Звертаюся до вас з проханням виключити мене зі складу постійної комісії з питань культури, туризму та суспільних комунікацій, так як мною написана заява на участь в іншій комісії. Дякую!

Бондаренко В.В.: Колеги, ставлю на голосування пропозицію Самолудченко Олесі Анатоліївни стосовно виключення її з постійної комісії культури, туризму та суспільних комунікацій з позиції заступника голови комісії. Прошу!

Голосування: За - 45, проти - 3, утр. - 26. Рішення не прийнято.

Товмасян В.Р.: Шановний Віталію Володимировичу! Віталію Володимировичу, я просто тільки що побачив, в якій я комісії вже після Вашої наради опинився, бо с утра був в іншій комісії. То в мене враження, що це якесь наперстничество, чи щось такого плану, чи таке відношення особисто до мене. У мене прохання. Я писав на іншу комісію, заяву писав на іншу комісію, але в такому разі, так як Ви поступаєте сьогодні, я взагалі відмовляюся працювати в жодній комісії. Тому прошу колег проголосувати та виключити мене з комісії, в яку зараз мене написали. Віталію Володимировичу, неможливо заставити людину працювати, особисто депутата, ви щось переплутали.

Бондаренко В.В.: Дякую! Ставлю на голосування пропозицію Товмасяна Вагана Робертовича стосовно виключення його зі складу постійної комісії Київської міської ради з питань регуляторної політики з позиції заступника голови комісії.

Голосування: За - 47, проти - 0, утр. - 24. Рішення не прийнято.

Омельченко О.О.: Я вибачаюсь, Віталій Володимирович, я не вірю. Ви мене чуєте, так? Я не вірю, що це Ви приймали участь у формуванні комісій. І не повірю ні сьогодні і ніколи. Тому що таке формування, як Ви представили: бюджетна комісія - 21, 12 - "УДАРу", будівельна комісія - 24, половина - "УДАРу". Це дві комісії "хлєбні" в народі називаються. Ви плануєте признаки корупційної діяльності в майбутньому з бюджетом і з питаннями земельних справ. У той же час комісія по освіті, науці, культури - 4 людини, 4 особи. Інші комісії - по 3 особи. І Ви декларуєте перед сесією, що Ви все робите для інтересів киян. Склад цих комісій робили, в народі називаються "смотрящіє". Люди, які ніякого відношення до цього залу не мають, але, на превеликий жаль, мають вплив особисто на членів президії сьогодні, панів Віталія Володимировича і Володимира Володимировича. Тому я бачив і відчував, куди Ви ведете депутатів Київської міської ради. І тому я не подавав заяву в жодну комісію, бо мені було б не тільки соромно, а й огидно оказатися десь невідомо, за межами цієї зали. Я вас прошу, я маю право вас попросити - не робіть цього в цій залі. Зробіть перерву, покличте голів фракцій (оплески) і прийміть такі рішення, які відповідають вашій посаді.

Бондаренко В.В.: Дякую! Будь ласка, дайте завершити Олександру Олександровичу.

Омельченко О.О.: А ви нажимайте кнопку і давайте мені голосу. Якщо Ви, Віталію Володимировичу, не зможете цього зробити, зробіть перерву на 5 хвилин, 10,  подзвоніть своїм наставникам, ми фамілії всі знаємо, і скажіть, що Ви помилялися, коли виконували їх волю, і Ви, дійсно, наш, наш, а ми - ваші. Зробіть так. Дякую!

(Оплески).

Шпак І.В.: Депутат Шпак, фракція "Єдність". Прошу виключити мене з комісії, з постійної, з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою в зв'язку з тим, що я заяви не писав на роботу в цій комісії. Хотів би працювати там, де я вважаю за потрібним, а не там, де вважають за потрібним невідомо хто. Прошу зняти, поставити на голосування виключити мене з тієї комісії.

Бондаренко В.В.: Ставлю на голосування пропозицію Шпака Ігоря Вячеславовича стосовно виключення зі складу постійної комісії Київської міської ради з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою з позиції секретаря комісії. Прошу!

Голосування: За - 47, проти - 1, утр. - 26. Рішення не прийнято.

Федоренко Я.Ю.: Шановні колеги, я за послідовність, за закон. Я також не писав заяву на ту комісію, до якої мене призначили. Якщо ми так починаємо, вже зрозуміло, яким чином ми закінчимо. І я не розумію найголовніше - навіщо. Навіщо? Коли є можливість зробити все послідовно і тримати своє слово, навіщо робити це? Навіть, не знаю, якими словами можна назвати те, що зараз відбувається. Тому прошу виключити мене з комісії, на яку я не подавав заяви.

Бондаренко В.В.: Дякую! Ставлю на голосування пропозицію Федоренка Ярослава Юрійовича стосовно виключення його зі складу постійної комісії з питань охорони культурної спадщини, з позиції секретаря. Прошу!

Голосування: За - 46, проти - 0, утр. - 24. Рішення не прийнято.

Коваленко Г.М.: Доброго дня, шановні колеги! У зв'язку з тим, що я не писала жодної заяви до включення мене в жодну з комісій, прошу виключити мене з заступника голови постійної комісії Київської міської ради з питань охорони культурної спадщини.

Бондаренко В.В.: Ставлю на голосування пропозицію Коваленко Ганни Миколаївни стосовно виключення її зі складу постійної комісії з питань охорони культурної спадщини, з позиції заступника голови. Прошу!

Голосування: За - 49, проти - 2, утр. - 21. Рішення не прийнято.

Колеги, є... На правах головуючого, до виступу пані Ярмоленко склалася патова ситуація, коли три з трьох членів постійної комісії з питань охорони культурної спадщини відмовилися від роботи у цій постійній комісії, за цих умов вношу пропозицію стосовно об'єднання постійних комісій з питань культури, туризму та суспільних комунікацій та охорони культурної спадщини. Прошу...

З зали: (Нічого не чути).

(Шум у залі).

Бондаренко В.В.: Колеги!

(Шум у залі).

Бондаренко В.В.: Добре, знімається.

Бондаренко В.В.: Колеги, можемо поставити альтернативну пропозицію - ліквідувати постійну комісію з питань охорони культурної спадщини з виключенням усіх трьох депутатів.

Ярмоленко Ю.О.: Дякую, Володимире Володимировичу! Ви щойно проілюстрували послідовний крок, коли є непослідовні рішення. І от для того, щоб не доводити Київраду до патової ситуації і щоб із самої дієвої ради, про яку говорив Віталій Володимирович, за керуванням Прокопіва Володимира Володимировича, то ви не робіть певні неправильні дії при формуванні органів, які по суті будуть потім управляти, в тому числі, рішеннями по комунальних підприємствах, по галузях, по розподілу бюджету, інфраструктурні питання, соціальні. Дайте можливість фахівцям у сферах працювати, а не вирішувати більшості в комісіях по інтересах певних людей, які взагалі не мають представленості в цій раді. Використайте професійний підхід до формування комісій, тоді не буде патової, тоді не треба буде комусь бігати, вставати щоразу під час сесії і давати вам поради, як проводити комісію.

Бондаренко В.В.: Дякую, Юлія Олександрівна! Чи є пропозиція, яку я можу поставити на голосування? Немає.

Никорак І.П.: Віталій Володимирович, у мене питання. Сьогодні Ви під час одного з ваших виступів сказали, що кожен із депутатів володіє певною компетенцією і спеціальністю в тій чи іншій сфері. У мене питання. З яких пір я почала володіти спеціальністю у сфері міського благоустрою, МАФів, підприємництва і промисловості, куди, власне, мене розподілили без моєї згоди? І я писала заяву на включення мене до зовсім іншої комісії. Друге питання. Навіщо потрібно було дробити комісії, в яких будуть знаходитись по троє людей, і зіштовхуватись із патовою ситуацією, коли нам потрібно ліквідовувати комісію, яка була створена декілька днів тому? Тому що зараз я створю таку саму патову ситуацію, тому що мій колега пан Шпак уже ініціював виключення із комісії, куди його включили без його згоди. Так само, як і я прошу мене, будь ласка, виключити з комісії, куди мене включили без моєї згоди. І я, будь ласка, прошу включити мене в постійну комісію КМР з питань охорони здоров'я і соціальної політики.

Бондаренко В.В.: Колеги, прошу! Ставлю на голосування пропозицію Никорак Ірини Петрівни стосовно виключення її зі складу постійної комісії з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою з позиції заступника голови комісії та включення до складу постійної комісії з питань охорони здоров'я та соціальної політики. На позицію, пані Ірино? На позицію також заступника голови. Прошу!

Голосування: За - 55, проти - 1, утр. - 19. Рішення не прийнято.

Артеменко С.В.: Володимире Володимировичу, ви знаєте, ми п'ять років, до речі, працювали в одній команді і я ніколи не думав, що так воно буде, я скажу відверто. Віталію Володимировичу, я не буду просити перевести мене в ту комісію, куди я не записувався. Я буду продовжувати працювати в комісії з питань власності. Але я хотів би всім сказати і головам фракцій ново...(нерозбірливо), що нам потрібно буде ще приймати Програму і бюджет соціально-економічного розвитку, і нам потрібно буде ще голосувати за земельні питання. І за земельні питання, і за бюджет! Комісії - це фактично фільтр, в яких відпрацьовуються, детально відпрацьовуються всі питання. І зараз, не даючи можливість пропорційно бути представленим всім фракціям, за які проголосували кияни, в цих комісіях, Віталію Володимировичу, Володимире Володимировичу, ви прекрасно розумієте, що я прав. Кожен у цій залі розуміє, що я прав. І зараз, забираючи право в нас пропорційно бути в усіх комісіях, ви, фактично, забираєте право в киян в ...(нерозбірливо) питанні. У цьому році ми будемо приймати бюджет...(відключений мікрофон)...будемо приймати ці важливі питання для міста, я не розумію. Дякую всім!

Бондаренко В.В.: Колеги, зважаючи на те, що більше записаних на виступ немає, ставлю на голосування проєкт рішення "Про перелік та персональний склад постійних комісії Київської міської ради ІХ скликання" в цілому з урахуванням озвучених редакційних правок. Прошу підтримати! Хто "за"? Я їх на початку зачитував, пані Ірино! Прошу, "за"!

Голосування: За - 72, проти - 44, утр. - 1. Рішення прийнято.

Київський міський голова: Шановні колеги! Я...

Бондаренко В.В.: Покажіть пофракційно на вимогу депутатів!

Київський міський голова, "Європейська солідарність", "Удар", "Єдність", "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", "Опозиційна платформа - за життя", "Слуга народу", "Голос" і позафракційні. Дякую!

Київський міський голова: Шановні депутати! Я вислухав зараз ваші зауваження, зауваження, які стосуються тієї чи іншої комісії. Зараз наше засідання спостерігають по телебаченню кияни, дивляться, як одна... одне прохання, я переконаний в тому, що тут у цьому залі знаходяться виховані люди. І давайте, для того, щоб у нас не перетворилась Київрада на базар, ставитись з повагою один до одного, і ви, якщо виступи є, прохання вислухати. Кожному з вас ми надаємо слово і кожен з вас може виступити, і ми з великою повагою слухаємо кожен один одного. Я розумію, що зараз кияни спостерігають, як хтось там, якісь комісії ділять, посади заступників, секретарів. Я можу сказати, що, дійсно, складне завдання. Я виходжу виключно з позиції того, що потрібно пропорційно дати можливість депутатам бути присутніми, дати можливість фракціям, які також мають бажання бути в тій чи іншій комісії. Я ще раз хочу наголосити, щоб нас чули, кожна із фракцій, які присутні в цій залі, отримали відповідні комісії. І це питання - господарство Києва - достатньо велика складова. І не можна казати, що це одне важливо чи неважливо, це єдиний організм, який повинен працювати. Хтось каже, що спадщина - це неважливо, а багато людей кажуть, що спадщина, культурна спадщина, яка в Києві, - вкрай важливе питання. "Батьківщина" отримала 2 фракції, "Слуга народу" - 3, "Європейська солідарність" - 3 фракції, "Єдність" - 2 фракції, "Голос" - 2 фракції, "ОПЗЖ" - 2 фракції, "Удар" ...фракцій. Комісій, вибачте, будь ласка! Комісії! Тобто ми намагались і розробили все для того, щоб кожна з фракцій отримала комісії. Це напрямок, який нам довірили кияни, і ми повинні показати ефективну роботу, а не так, що будемо працювати, хочемо працювати, не хочемо працювати. Я ще раз переконаний, у нас господарство достатньо велике і можливість кожного з депутатів реалізувати себе максимально ефективно по кожному із напрямків, які є вкрай важливими для діяльності нашого міста. І тут не можуть бути якісь важливі, якісь не важливі. У цьому напрямку, ще раз хочу наголосити, хтось там каже щось, хтось Кличком керує. Ні, мені не приходять вказівки з якихось політичних зверху органів, що робити. Повірте мені. Про якусь там корупційну складову по комісіях. Максимально відкритий, прозорий і можу сказати чітко, за останні роки, які я був мером і продовжую бути, будь ласка, в мене не з'явилось жодної земельної ділянки, жодного бізнесу і так далі. Абсолютно відкритий і це декларую постійно. До будь-яких перевіряючих органів, якщо у вас є зауваження чи підозра щодо корупційної складової, будь ласка, ми готові абсолютно відкрито предоставити будь-яку інформацію. Тому такі, знаєте, голосні заяви, вони повинні мати під собою підгрунтя. Наша ключова складова, на якій я завжди наполягав, - абсолютна прозорість і звітність перед громадою. Дякую вам!

Бондаренко В.В.: Шановний Віталій Володимирович, реагуючи на пропозицію Володимира Володимировича Прокопіва, яка була озвучена трошки раніше на пленарному засіданні, даю протокольне доручення постійній комісії з питань регламенту та депутатської етики опрацювати три питання. Перше питання стосовно того, чи міг пан Порайко брати участь в обговоренні. Друге питання стосовно того, як мають діяти претенденти на певні посади, коли вони виступають і обговорюють, і голосують у залі або не голосують. І третє питання - опрацювати пропозиції депутатів Київської міської ради стосовно проголосованого переліку та персонального складу постійних комісій. Дякую! На цьому пленарне засідання, оскільки всі питання пленарного засідання вичерпані, пленарне засідання оголошую закритим. Пропоную виконати

Державний Гімн України!

(Виконується Державний Гімн України).

Київський міський голова: Слава Україні!

З зали: Героям слава!

ІІІ. 05.02.2021 Витяг з ПРОТОКОЛу № 2/4 засідання постійної комісії ПОСТІЙНА КОМІСІЯ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ, ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ ТА ЗАПОБІГАННЯ КОРУПЦІЇ

Склад комісії 6 депутатів Київради. Присутні 6 депутатів Київради, членів постійної комісії: Ємець Л.О. - голова комісії; Нестор В.Р. - перший заступник голови комісії; Зубрицька О.М. - секретар комісії; Погребиський О.І. - член комісії; Прокопів В.В.- член комісії; Старостенко Г.В. - член комісії.

Присутні та запрошені: Бондаренко В.В. – заступник міського голови – секретар Київради; Омельченко О.О. – депутат Київради; Боднар М.О. – заступник начальника управління – начальник відділу з питань екологічної політики, регламенту, правопорядку та запобігання корупції управління забезпечення діяльності постійних комісій Київради секретаріату Київради; Костіков В.В. – В.о. Директора Департамент промисловості та розвитку підприємництва виконавчого органу КМДА; Кутузова О.М. – начальник відділу по роботі з персоналом секретаріату Київради; Панченко В.В. – перший заступник директора Департаменту економіки та інвестицій КМДА; Панченко О.Я. - директор Державного архіву м. Києва; Победінський М.Р. – начальник управління з питань запобігання корупції та контрольно-аналітичної роботи секретаріату Київради; Ситніченко Є.В. – заступник керівника апарату КМДА; Шпильовий І.Ф. – перший заступник директора Департаменту транспортної інфраструктури КМДА.

Порядок денний 13. Проєкт рішення Київської міської ради «Про внесення змін до переліку та персонального складу постійних комісій Київської міської ради IX скликання» (реєстраційний номер секретаріату Київради від 21.12.2020 № 08/231-163/ПР) та інформація голови робочої групи заступника міського голови – секретаря Київради Бондаренка В.В. щодо пропозицій до зазначеного проєкту рішення.

(Доповідач: Бондаренко В.В.)

По тринадцятому питанню слухали інформацію Бондаренка В.В. щодо проекту рішення Київради «Про внесення змін до переліку та персонального складу постійних комісій Київської міської ради IX скликання» (реєстраційний номер секретаріату Київради від 21.12.2020 № 08/231-163/ПР), а також щодо пропозицій до зазначеного проєкту рішення.

Доповідач повідомив про зміст вказаного проєкту рішення Київради. Також було зазначено, що на виконання рішення постійної комісії Київради з питань регламенту, депутатської етики та запобігання корупції (протокол постійної комісії від 22.01.2021 № 1/3) робочою групою з підготовки єдиного комплексного проєкту рішення Київради щодо внесення змін до рішення Київської міської ради від 08.12.2020 № 8/8 «Про перелік та персональний склад постійних комісій Київської міської ради IX скликання» було проведено два засідання, а також ряд консультацій, за наслідками яких до постійної комісії листом заступника міського голови – секретаря Київради від 04.02.2021 № 225-КР-478 направлені пропозиції до відповідного проєкту рішення Київради.

В обговоренні взяли участь: Ємець Л.О., Нестор В.Р., Зубрицька О.М., Погребиський О.І., Прокопів В.В., Старостенко Г.В., Бондаренко В.В. та Омельченко О.О.

Під час обговорення голова депутатської фракції «Єдність» Омельченко О.О. зауважив, що ані поданий проєкт рішення Київради «Про внесення змін до переліку та персонального складу постійних комісій Київської міської ради IX скликання» (реєстраційний номер секретаріату Київради від 21.12.2020 № 08/231-163/ПР), ані пропозиції до нього, оформлені листом заступника міського голови – секретаря Київради від 04.02.2021 № 225-КР-478, на його думку, за формою не відповідають вимогам частини другої статті 47 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», а за змістом статті 28 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», якою визначено право депутатських фракції на пропорційне представництво в постійних комісіях ради. За інформацією Омельченка О.О. депутатська фракція «Єдність» провела засідання фракції, на якому визначила свої пропозиції до відповідного проєкту рішення. Протокол засідання фракції у встановленому порядку був направлений на розгляд заступника міського голови – секретаря Київради. Проте основні пропозиції фракції у поданих документах не враховані, більш того, запропонованими документами передбачено виключення депутатів Київради Товмасяна В.Р., Павлика В.А. та Ярошенка Р.В. із складу комісій, до яких вони обрані згідно рішення Київради від 08.12.2020 № 8/8, та не включено їх до складу інших постійних комісій, що не відповідає приписам частини другої статті 20 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», пункту 3 частини першої статті 6 Регламенту Київради, згідно яких депутат зобов’язаний входити до складу однієї з постійних комісій, що утворюються Київрадою. А також частині другій статті 19 зазначеного вище Закону, якою визначено права депутата місцевої ради, зокрема право обирати і бути обраним до органів відповідної ради.

Член постійної Прокопів В.В. підтримав позицію Омельченка О.О. та зазначив, що поданий проєкт рішення та пропозиції до нього не в повній мірі вирішують проблему, що виникла із пропорційним представництвом фракцій у складі постійних комісій та роботою самих постійних комісій. Разом з тим, на його думку, ухвалення зазначеного документу покращить організацію роботи Київської міської ради. 

Голова постійної комісії Ємець Л.О. зазначив, що норми поданого проєкту рішення потребують редакційного корегування, а саме: - в назві постійної комісії «Постійна комісія Київської міської ради з питань підприємництва та промисловості та міського благоустрою» після слова «підприємництва» словосполучник «та» замінити символом «,»; - в назві постійної комісії «Постійна комісія Київської міської ради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зав’язків» слово «зав’язків» замінити словом «зв’язків».

Вирішили: Підтримати проєкт рішення Київради «Про внесення змін до переліку та персонального складу постійних комісій Київської міської ради IX скликання» (реєстраційний номер секретаріату Київради від 21.12.2020 № 08/231-163/ПР) з урахуванням пропозицій, викладених в листі заступника міського голови – секретаря Київради Бондаренка В.В. від 04.02.2021 № 225-КР-478 та з урахуванням наступних рекомендацій: - в назві постійної комісії «Постійна комісія Київської міської ради з питань підприємництва та промисловості та міського благоустрою» після слова «підприємництва» словосполучник «та» замінити символом «,»; - в назві постійної комісії «Постійна комісія Київської міської ради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зав’язків» слово «зав’язків» замінити словом «зв’язків».

ГОЛОСУВАЛИ: «за» – 5, «проти» – 0, «утрималось» – 1, «не голосували» – 0. Рішення прийнято.

Тож, друзі! Думайте! Інформації достатньо!

Радий буду почути ваші відгуки. уточнення, пропозиції.