Київська Амазонія в небезпеці

Київська Амазонія в небезпеці 50.4626819, 30.5780287 Це координати Київської Амазоніі. Якщо Ви там досі не були, час завітати..! Унікальна місцина під загрозою забудови.

На ділянці заплавних лісів Лівобережжя планується незаконне зведення житлових комплексів. Понад 82 га унікальної рослинності на Лівому березі Дніпра незабаром можуть перетворитися в бетонні доріжки.

Усе розпочалося в 2017 році, коли Київрада дозволила компанії "Міжнародний Будвельний Альянс" будувати на території урочища "Горбачиха".

Цьогоріч будівництво значно активізувалося. За документами - має бути заказник, бо тут унікальна флора та фауна, але ця оаза може перетворитись в бетон. Громадськість, яка ознайомилась з проектом будівництва, зазначає, що в документах кричуща кількість правопорушень. Спорудження житла - незаконне. Актив міста, екологи не вперше звертаються до різних урядових організацій по допомогу.

Більше року тому було подано до КМДА обгрунтування до створення заповідника на території Горбачихи. Обгрунтування про створення заказника було проголосоване екологічною комісією. А далі...

Обгрунтування і голосування були поховані під сукном в КМДА. Екозахисники мають надію, що до кінця проведення місцевих виборів представники порядних політичних сил стануть на захист урочища і тим самим покажуть свою гідну позицію.

Якщо Ви хочете допомогти дізнатися їм більше щодо природи Горбачихи, а також нагадати нашому Міністерству екології, що треба УБЕРЕГТИ унікальне урочище, можна це зробити навіть не виходячи з дому:

1. СТАВТЕ В ДОПИСАХ ПО ГОРБАЧИСІ ХЕШТЕГ# #Horbachykha #заказникГорбачиха #урочищеГорбачиха #горбачиха #saveHorbachykha

2. ТАКОЖ БАЖАНО ЗГАДАТИ ЧЕРЕЗ (собачку) Урочище Горбачиха - заповідна зона! та @Bern Convention: Protecting Europe’s biodiversity

3. В КАРТІ ГУГЛА СТВОРЕНА ТОЧКА Urochyshche Horbachykha. Якщо є світлини з Горбачихи, можна зайти в Google Maps і завантажити фото або лишити відгук псля візиту.

4. Бажано долучитися до групи на фейсбуці #ЗаказникГорбачиха

5. Бажано підписатися і поставити вgодобайку сторінці на фейсбуці #ЗаказникГорбачиха/

6. Підписатися або поставити вgодобайку в інсті на сторінці save_horbachykha (лише починаємо вести і вподобайки нам ДУЖЕ стануть в нагоді!

7. Зробивши допис або розмістивши фото з Горбачихи , згадаймо, що варто поставити місце знаходження: Заказник Горбачиха. Ця неважка дія нашої спільної участі дуже допоможе в збереженні ГОРБАЧИХИ!!!!