Для багатьох стартапів початок - це велика ідея план: для змінення світу. Ну а для інших, як члениів стартапу novoville, це план для змін місцевої влади.

“Ми завжди задавали самі собі питання ‘Як ми можемо покращити покращити місцеві органи самоврядування, допомогти вести бухгалтерію краще і стати їм більш ефективними і інклюзивними ’” говорить співзасновник novoville Іракліс Боурантас “Ідея novoville з'явилася завдяки нашої віри у політику краудсорсингу. Ну а мислення людей про місця де вони живуть повинне бути основою розвитку любої політики.”

Виходячи з цього novoville це платформа із залучення людей. Тобто громадяни отримують спеціальний додаток, завдяки якому зможуть отримувати допомогу, сповіщати про проблеми, а також поширювати і пропонувати свої думки в один клік. Інформація ж буде отримуватися в реальному часі через дошку оголошень, що допоможе адміністраціям швидко реагувати і вирішувати проблеми, в той самий час коли громадянин сповістить про проблему.

“Novoville допомагає чиновникам економити і в той самий час зробити громадян задоволеними. А також рішення стануть базованими на попередньому досвіді, надавити послуги краще, і звичайно економити гроші.”

Сама компанія була заснована в Греції і зараз працює в 40 містах по всій Європі.

Співзасновники проекту Іракліс Боурантас і Фотіос Талантзіс на даний момент впроваджують платформу в Великобританії і приєдналися до команди Public’s GovStart 2017.

“Люди використовують мобільні додатки, щоб замовляти послуги або продукти, спілкуватися і платити по рахункам, але використання додатків такого типу, як novoville досі не використовують, а ми в свою чергу маємо намір змінити відносини між заказниками\ громадянами і владою”

Але Іракліс і Фотіос бачать переваги цього методу за рамками відносин громадян і влади, а також, як метод залучення до політики більших мас і об`єднання суспільств.

“Місцеві органи самоврядування є фронт ендом політики, а прозорість,відкритість і колективне прийняття рішень є ключовими факторами для розуміння їх місцевої політики і того, як вона впливає на наше життя. А головне те, що вони формують наше сприйняття головної політики держави. І якщо вони активно приймають участь в тому, що покращує наше співіснування ми сприймаємо їх дії виключно в позитивному ключі.”

“Інтернет речей, великі обсяги даних, профілювання користувачів і використання системи розумного міста змінять місцеві органи влади і їх загальну взаємодію з громадянами направляючись в більш персоналізований метод надання послуг і спільне прийняття рішень. Ми віримо в те, що місцева влада буде отримувати допомогу від громадян все більше і більше, що приведе до нової ери самоврядування”.

Дивіться також

Місто як платформа Цифровізація
Digital Democracy lab: Берлін, Берлін... Технології
CivicTech та GovTech у чому різниця? Технології