Розумна нація - стратегічний проект розвитку Сінгапуру

В додаток до пріоритетних проектів держава буде реалізувати програму цифрового урядового плану в середині 2018 який буде детально розповідати точні результати цифрової трансформації. Нові спроби розробки нових інструментів для соціальних послуг і потенціальних можливостей перевернули уяву про шляхи створення цифрової інфраструктури тільки посилять перетворення.

У своїй промові в парламенті, на комітеті Supply 2018, діючий міністр цифрових нац ініціатив доктор Вівіан Балакрішнан розповів про 5 ініціатив в сінгапурській стратегії національного цифрового розвитку.

5 проектів, що повинні показати проміжкові результати, що дадуть певні переваги користувачам і бізнесу. В додаток до пріоритетних проектів держава також розробляє комплекс стратегій і планів, щоб трансформувати себе в більш цифрову і керованою даними.

В закріплення до цієї трансформації будуть також зроблені всі зусилля для набуття нових навичок і можливостей для держустанов і перевернути ідею про те як працює цифрова інфраструктура.

Діючий міністр GovTech, прем'єр-міністр доктор Джаніл Путчура поширив інформацію, що держава запускає урядовий план в цифровому варіанті в середині 2018, де будуть зазначені точні результати цифрової трансформації.

Вони будуть включати в себе ініціативи, як Портал грантів для бізнесу, Цифровий медичний сертифікат, центр досконалості та Розумні системи в сфері технологій Infocom і нова система Розумної національної стипендії.

Національна цифрова ідентичність (НЦІ)

Система НЦІ запровадить для користувачів одну цифрову ідентичність щоб укладати договори, як і з Державою так і з Приватними підприємцями в безпечній і зручній формі

А також буде створена нова частина НЦІ - мобільний додаток SingPass і запущена в 2

половині 2018. Додаток матиме аутентифікацію через безпечний софт токен який зберігається на телефоні і буде визначати користувача по шестизначному коду або відбитку пальця і буде надавати розширений захист з використанням одноразових паролів, що отримуються завдяки SMS.

Користувачі не потребуватимуть вводити свій пароль кожен раз коли заходять на сервіс. Більш того сінгапурці, що за кордоном зможуть спілкуватися з державою у поточній двофакторній аутентифікації.

MyInfo - державна мережа що зв'язує інші між собою сервіси, на зараз це 70 державних і 30 банківських сервісів без багато повторюваної верифікації через заповнення документів. Під кінець цього року 160 організацій, що займаються зв'язком держави і громадян підключені до системи MyInfo.

А сам портал розробників MyInfo запущенний минулого року дозволить приватним компаніям інтегрувати свої цифрові сервіси в систему MyInfo. Більш ніж 150 бізнесів із різних сфер показали свій інтерес стосовно запуску платформи.

Електронні платежі

Публічні агентства починають використовувати сервіс PayNow запущений в 2017. Сервіс використовує підключення мобільних номерів до банківських акаунтів(Сінгапурський національний/закордонний ідентифікаційний документ о реєстрації також може бути використаний). PayNow надає користувачам платити і отримувати гроші завдяки мобільному банківському додатку без потреби в знанні номер свого банківському акаунту.

В березні 2018 людям старше 55 років, що працюють в офісі Пенсійного фонду зможуть виводити свої суми в один момент не очікуючи 5 робочих днів.

Міністр освіти планує співпрацювати з PayNow, для виплати студентам політехнічних інститутів . Це буде швидше і зручніше ніж із звичайними банківськими операціями.

PayNow Corporate буде запущений цього року. Бізнеси отримають спроможність прив'язати свої банківські акаунти до реєстру і використовувати PayNow в співробітництві з іншими компаніями. Споживачі ж зможуть використовувати PayNow, щоб платити за послуги.

А також у держустановах наявне сприяння прийняття національного стандарту для QR коду SGQR. SGQR розроблений спеціальною робочою групою в співпраці з міністерством юстиції і міністерством розвитку медіа. Він включає в себе протоколи розроблені для Сінгапуру. А крім споживчої зручності, він також підтримуватиме більш дешеві та інфраструктурні системи платежів, що принесе користь малим підприємствам.

В той самий час, робиться грандіозний крок для підвищення оперативності електронних систем для платежів, 2 місцевих гіганта з цієї сфери EZ-Link і NETS працюють разом, щоб платіжні картки EZ-Link приймали в терміналах NETS.

Національна розумна сенсорна система

Доктор Балакрішнан заявив, що випробування в різних аспектах національної розумної сенсорної системи йдуть. А краще і більш сістематичніше використання сенсорів і інших девайсів допоможуть створити і запустити систему для керування життєздатним і стабільним містом. Вона включає в себе більш відповідальну транспортну систему, безпеку для суспільства, і покращення міського планування.

Moments of life

Момент життя - ініціатива спрямована на зменшення потреби громадян у окремих взаємодіях з кількома урядовими установами шляхом об'єднання відповідних державних служб різних агентств громадянам у найважливіших моментах свого життя.

Додаток по програмі MOL запущено в червні 2018 для спрощення турбот батьків з новонародженими або малими дітьми. На пілотному етапі додаток MOL Families буде включати відповідні послуги від Міністерства соціального та сімейного розвитку (MSF), Управління з питань імміграції та контролю за дітьми (ICA), Агентства з розвитку дітей на ранньому віці (ECDA) та Програми охорони здоров'я (HPB). Це дозволить батькам зареєструвати народження дитини в Інтернеті, подати заяву на Baby Bonus, шукати дошкільні заклади та завжди мати під рукою інформацію щодо медичних призначень та записи про імунізацію.

Національна розумна стипендія для навчання

Національна розумна стипендія має на меті запровадити великий реєстр технічних талантів та лідерів для GovTech, Агенції Cyber Security (CSA) та IMDA, щоб допомогти уряду краще обслуговувати громадян, захищати системи від еволюції кібер-загроз та допомагати компаніям Сингапуру скористатися можливостями економіки цифрової епохи.

Стипендія буде доступна для всіх сінгапурських студентів, що вже випустилися з коледжів і технікумів, продовжити своє навчання в університетах программа яких спрямована на викладання наук пов'язаних з інформаційними технологіями. Кандидати, що не здобувають освіти в сфері IT також можуть прийняти участь, якщо вони бажають перейти до цієї сфери. Також в програмі можуть прийняти участь і студенти, що вже вчаться у ВНЗ в цій сфері.

Кандидати оцінюватимуться на основі цілісного набору персональних критеріїв. Окрім академічних результатів, також будуть розглянуті інші аспекти, такі як спільна робота та участь у заходах та конкурсах пов'язаних з інформаційно комунікаційними технологіями.

Повернувшись зі своїх навчальних програм, стипендіати отримають прямий доступ до програм батьківської агенції по пошуку талантів де вони пройдуть ретельну та глибоку технічну підготовку, щоб швидко стежити за їхньою кар'єрою та будуть перетвореними у майбутніх лідерів працюючи на державу. Вони будуть зобов'язані виконувати послуги своїм батьківським агентствам.

Дивіться також

Місто як платформа Цифровізація
Digital Democracy lab: Берлін, Берлін... Технології
CivicTech та GovTech у чому різниця? Технології