Не Декомунізовані вулиці Києва

Не зважаючи на масове перейменування вулиць, що розпочалося 2014 року, у Києві ще достатньо вулиць, що носять комуністичні назви, а деякі вартувало б перейменувати ще 7 років тому. Тому розповімо вам про низьку вулиць, що так і кричать своїми совдепівськими назвами.

  1. Вулиця Карла Маркса - точніше 2 вулиці, одна на Троєщині, а інша в Солом'янському районі. Думаємо, що не варто розповідати хто це і навіщо перейменовувати вулицю. 

  2. Вулиця Федосєєва у Солом'янському районі - отримала назву від марксиста революціонера й одного з перших пропагандистів лівих ідей в Російській імперії.

  3. Провулок Бабушкіна на Нивках - ще один революціонер, близький соратник Леніна і до того терорист та провокатор збройних повстань.

  4. Вулиця Плеханова у Дніпровському районі - названа на честь засновника першої російської марксистської організації — групи «Звільнення праці», організації терористів-народників “Чорний переділ” і одного з найбільших вождів соціал-демократичного руху в Росії.

  5. Вулиця першого Травня - названа за часів радянського союзу, на честь їх найулюбленішого свята. Більше тут нічого сказати.

  6. Вулиця Павленка на Святошині - назва на честь Олексія Павленка радянського партійного діяча, секретаря сільради в Біличах, що скоріш за все вирішив по блату вибити вулицю на честь себе.

  7. Провулок Терешкової на Дарниці. Була ще вулиця, але її, дякуючи Богу, вже перейменували. Після польоту в космос Терешкова осіла в номенклатурі СРСР, а зараз прислужує режиму Путіна. Про неї в нас вже є окремий матеріал

Ось такі назви мають деякі з вулиць Києва у сьогодення - відверто комуністичні. І це лиш мала частина цієї історії. Вас же, шановні читачі, просимо пропонувати свої варіанти назв та долучатися до перейменовування вулиць. 

Дивіться також