Особливості системи управління сайтом на платформі Спільно

1. Модульна архітектура

Ядро системи являє собою набір невеликих модулів, пов'язаних між собою високорівневим API. На відміну від монолітної архітектури, використовуваної в ряді популярних конкурентних рішень, архітектура PS CMS дозволяє порівняно легко і швидко додавати нову функціональність, автоматизувати тестування існуючої, а також в цілому скоротити витрати на розробку і підтримку кінцевих продуктів.

2. Продуктивність

Грамотне використання апаратних ресурсів серверних платформ, багатозадачності, багатопоточності ефективне управління пам'яттю, ретельна оптимізація коду, використання останніх версій засобів розробки - все це дозволяє добитися високої продуктивності та "чуйності" системи при високих навантаженнях навіть при наявності скромного обладнання.

3. Вимога до ресурсів

Завдяки ретельно продуманій архітектурі і постійної оптимізації кодової бази, система дуже невимоглива до обчислювальних ресурсів і може бути розгорнута навіть на недорогих хостинг-майданчиках. Розмір архіву ядра PS CMS становить всього 3 мегабайта на диску, а для роботи типового сайту-візитки потрібно трохи більше ніж 50 кілобайт RAM на один процес сервера додатків.

4. Підтримка розширень

Завдяки модульній архітектурі та зручному Plugin API функціональність PS CMS може розширюватися практично безмежно, в тому числі і сторонніми розробниками.

5. Багаторівнева система кешування

Використання кешу на різних рівнях роботи системи дозволяє збільшити продуктивність в десятки, а в деяких випадках і в сотні разів, знизивши навантаження на процесор, базу даних і підсистему введення-виведення, що знову-таки, дозволяє заощадити на утриманні серверного господарства.

6. Власний ODM

Всередині системи робота з базою даних здійснюється за допомогою Object Document Mapper, який розробляється і підтримується нашими розробниками. Використання цього інструменту дозволяє значно прискорити розробку бізнес-логіки додатка і позбавити сторонніх розробників від необхідності вникати в низькорівневі деталі роботи з конкретною СУБД.

7. Абстракція файлового сховища

Дозволяє організувати зберігання призначених для користувача файлів будь-яким зручним способом, починаючи з локального диска сервера, закінчуючи мережами доставки контенту і хмарними сховищами. В окремих випадках це може заощадити чималі суми внаслідок того, що ви отримуєте свободу у виборі файлового сховища, що не прив'язаного до основного хостингу.

8. Багатомовність

Потенційно система може підтримувати необмежену кількість мов. Дані локалізації зберігаються в простому YML-форматі, що значно спрощує розробку і підтримку багатомовності. На сьогоднішній момент ядро системи і існуючі розширення локалізовані для трьох мов: російська, українська і англійська.

9. Вбудований HTTP API

Простий у вивченні і роботі HTTP API дозволяє розробникам додатків і розширень легко отримувати готові RESTful-інтерфейси для зв'язку PS CMS з зовнішніми системами, будь то інші CMS або мобільні додатки.

10. Просунута система управління доступом

В ядро PS CMS вбудована підтримка облікових записів, необмеженої кількості груп і правил доступу. Будь-який компонент системи може гнучко налаштовуватися з панелі управління під потреби конкретного додатка.

11. Оновлення

Оновлення ядра і розширень автоматизовано, що значно економить час системних адміністраторів.

12. Панель адміністратора

Зручна у всіх сенсах панель адміністрування з підтримкою мобільних пристроїв.

13. Теми

Можливість використання необмеженої кількості тем оформлення.

14. WYSIWYG-редактор

Вбудований візуальний редактор дозволяє навіть початківцям контент-менеджерам без праці розібратися з ним і швидко включитися в роботу. Серед усього іншого варто відзначити зручний завантажувач зображень з автоматичною оптимізацією їх розміру, а також вставку відео-програвачів.

15. Коментування

Вбудований віджет коментарів, а також можливість використання сторонніх віджетів, таких як Disqus, Facebook і тому подібних.

16. Додаткові інструменти

Автоматичне формування RSS, sitemap і robots.txt.

17. Експорт контенту

В Facebook, Twitter, Livejournal, Tumblr.

18. Імпорт контенту

Через RSS.

19. Реєстрація нових облікових записів і авторизація

За допомогою логіна і пароля, за допомогою Google Sign In, uLogin.

20. Інтеграція систем аналітики

Google Analytics, Yandex Metrika.

21. Різне

Форма зворотнього зв'язку, AddThis, Google Custom Search Engine, Google Maps.

Дивіться також

Місто як платформа Цифровізація
Digital Democracy lab: Берлін, Берлін... Технології
CivicTech та GovTech у чому різниця? Технології