Як ліві "зарили" Коболєва

Якби абсурдно не звучав заголовок, проте в ньому є певна, і, на мій погляд досить значна частина істини. І справа ось у чому.

Як відомо, уряд звільнив Коболєва з посади голови правління Нафтогазу України 28 квітня цього року. Офіційним приводом було «незадовільне виконання службових обов’язків», яке мало вираження в отриманні значно меншого прибутку ніж заплановано. Факти річ уперта, проте у кожної історії є приказка.

Для початку потрібно розуміти, що пана Коболєва намагався зняти ще Гройсман, за часів Порошенка. Але, як повідомляли джерела у ВРУ «команду» на те що б залишити його на посаді отримали від тодішнього віце, а сьогодні чинного президента Байдена.

Чим же так «незадовільнив» чинного гаранта голова НАК Нафтогазу? І чому вся команда зЕ обрала конфронтацію з Вашингтоном, замість звичних договірняків.

На мій погляд, все дуже просто.

Згадайте, будь ласка, виступ блогерів, що називають себе «патріотами», на місцевих виборах, гіперактивність безробітного активіста з Одеси, якого захищають чи не найдорожчі адвокати Києва та свинську акцію ліваків біля ОПУ.

Є така традиція у «великих політиків» - вони не грають на свої кошти. Будь-які проекти «сільниє міра сєго» стараються профінансувати із нашої з вами кишені. Всі вказані події мають один, так би мовити, корінь. З великою мірою впевненості можна говорити, що саме завдяки колишнтому голові НАК НГ вони отримували фінансування із держбюджету в інтересах всім відомого патріота і борця з зЕ за місце на Банковій.

В травні ми проводили акцію з вимогою припинити фінансування лівацького руху «ге% тапор» коштом контрактів НАК НГ. Тоді, разом з Основою Майбутнього, ми передали ці вимоги в Нафтогаз і в СБУ. Очевидною, що Баканов таки зробив доповідь, по тому, хто фінансував плюндрування стін на Банковій і в чиїх інтересах розхитували «собачу будку».

Отож нас чекають по переду або дуже позеленівша сокира на пару з «рятівником адєси», або повний занепад цих проєктів. Що власне, трапляється набагато частіше, коли мова іде про проєкти, що наглухо позбавлені ідеологічної складової. Хоча у випадку з ГС ще можуть дати гроші «гендернонерівні» - бо ж на місцевих вони показали свою «багатовекторність», виставивши першим номером на Печерську хлопчика, який ігнорує реальність, і всім каже що він дєвочка.

Але що сталося, те сталося — очевидно, що саме надмірна активність, а відверто кажучи «дічь», на дармові кошти, які отримали ліваки дякуючи Коболєву, стала фатальним ударом в кар’єрі самого ж Коболєва.

Як кажуть: з ким поведешся, так і назвуть.

Дивіться також