Як виправити зображення в постах-посиланнях на Facebook та Телеграм?

Згадайте ситуації, коли ви хочете поділитися зображенням в соціальних мережах або месенджерах, а воно не відображається.

Ви все робите правильно: вставляєте посилання в рядок введення повідомлення, тиснете «Відправити», але в превью вашого посту відображається не та інформація, яка вам потрібна.

Вся справа полягає в налаштуванні мікророзмітки Open Graph.

Дуже часто так буває, що щось пішло не так, і подальші зміни в коді розмітки не приводили до зміни виду посилання. Очищення кешу та інші маніпуляції не допомагали ...

Щож робити?

Поперше, давайте з'ясуємо що таке Open Graph?

Open Graph - це протокол, який дозволяє сформувати зовнішній вигляд посилання в пості: зображення, джерело, назва статті, короткий опис.

Набір цих параметрів створює звичний для нас з вами вид расшаренного посилання в соціальних мережах. У реальності - це кілька мета-тегів в коді сторінки.

  • "og:locale"- локалізація (мова сайту).
  • "og:type"- вказує тип сторінки (стаття, новина, відео і т. Д.)
  • "og:title"- заголовок статті.
  • "og:description"- короткий опис.
  • "og:url"- посилання на джерело.
  • "og:image"- посилання на картинку, яка буде відображатися в пості.
  • "og:site_name"- назва сайту-джерела.

Чому при зміні значень мета-тегів, не змінюється превью посилань?

При першій спробі поділитися вашої записом, дані з мета-тегів потрапляють в кеш ресурсу і залишаються там в незмінному вигляді.

Навіть якщо хтось інший захоче поділитися вашим посиланням, дані про нього не будуть завантажуватися заново, а будуть взяті з кешу.

Це зроблено для збільшення швидкості обробки даних.

Але як бути якщо ваше посилання відображається зовсім не так, як би хотілося? Не те зображення, в тексті помилка, або взагалі не те превью посилань ... Рішення є!

Скидаємо кеш Facebook

Переходьте до відладчику репосту: https://developers.facebook.com/tools/debug/

Це інструмент для налагодження посилань.

Вставляйте посилання, яке хочете виправити, тисніть «Налагодження» і дивіться на результат.

Якщо вас щось не влаштовує, міняйте значення мета-тегів в джерелі, а потім запускайте «Повторити скрапінг». Так само ресурс від facebook може підказати вам про наявність помилок.

Скидаємо кеш Telegram

Додайте бота: @WebpageBot

Надішліть боту свою посилання і насолоджуйтеся результатом.

Універсальний спосіб, відповідний для будь-якого ресурсу

Коли ви скористалися відладчиками не представляється можливим, а зовнішній вигляд поста необхідно змінити, вам буде досить поміняти в панелі адміністратора URL вашого посилання. Наприклад можна додати / прибрати декілька символів або змінити правило транскрібціі який-небудь улюбленої літери.