Як зробити свій блог популярним?

Ви хочете, щоб більше людей читали ваш блог, але не впевнені, як це зробити? Бути великим письменником - це половина битви. Але якщо ви хочете, щоб ваш блог був успішним, ви повинні знати деякі основні трюки цифрового маркетингу, щоб допомогти просунути його.

Так що ж ви чекаєте? Розглянемо використання цих 6 простих цифрових маркетингових трюків нижче, щоб збільшити читацьку аудиторію вашого блогу!

1. Використання соціальних засобів масової інформації

Не маєте багато послідовників у соціальних мережах? Не хвилюйтеся! Почніть потроху репостити контент у соцмережі, інколи додайте долар на рекламу цікавої статті, і вас потроху зявиться ваш живий органічний читач!

Ще тут треба розуміти, що найбільш активні в соціальних мережах люди через те і мають багато послідовників, що фактично з неї не виходять.

Тому вам буде додати кілька годин у сутках і приділити увагу відповідям на коментарі та інші активності.

2. Створіть дружній до пошуку вміст

Ви завжди повинні прагнути до створення контенту, який буде високо в рейтингу популярних пошукових систем, таких як Google. Отримання рейтингу в пошукових системах займає багато часу, але це дасть блогу постійний потік трафіку в довгостроковій перспективі.

Вам не потрібно бути спеціалістом з SEO, щоб створити дружній контент. Просто збережіть тему свого блогу, не загальну, щоб уникнути конкуренції з основними веб-сайтами, що виробляють вміст.

3. Створюйте заголовки, які цікаво б було натискати

Якщо люди не читають ваші публікації в блозі, ймовірно, це тому, що ваші заголовки слабкі.

Створення класного заголовка є такою ж наукою, як і мистецтвом. Ви можете створити заголовок із більшою кількістю кліків, включаючи одну або декілька з наступних рекомендацій:

  • Додайте номер до заголовка, який вказує на те, що в статі буде перелік якихось кейсів.
  • Почніть свій заголовок з одного з 5 Ws ("коли", "який", "що", "де" і "хто") або "як".
  • Включіть популярний або тенденційний термін. (переконайтеся, що це дійсно трендовий термін).

4. Реклама в соціальних мережах

Якщо у вас є ресурси, реклама в соціальних мережах буде дуже ефективним способом негайного розширення аудиторії вашого блогу. 

На відміну від традиційних форм реклами, реклама в соціальних мережах, таких як Facebook і Twitter, відносно дешева. До того ж ви також можете націлювати свою рекламу на певну демографічну групу.

5. Висловіть думку про актуальну тенденцію

Знайшли щось у новинах, що стосується вашого блогу? Тоді обов'язково викладіть свою думку стосовно цієї події. 

6. Створіть інструкцію, навчальний текст

Повідомлення з інструкціями - це хліб і масло для блогів і вони обов'язково повинні бути частиною змішаного вмісту вашого блогу. 

Публікація відповідей на запитання ваших читачів, також позиціонує вас як лідера у своїй галузі.

Важливо зробити повідомлення з інструкціями з використанням різних форм вмісту, такі як презентації, електронні книги, відео, інфографіка, зображення, цитати, підказки, подкасти.

А взагалі, найважливіше: не забувайте залишатись собою!