Новим прем'єр-міністром України стане Олексій Гончарук

Президент України Володимир Зеленський остаточно визначився з кандидатом на прем'єр-міністра. Новим прем'єр-міністром України стане Олексій Гончарук, саме його кандидатуру буде запропоновано на розгляд Верховній Раді. 

Олексій Гончарук за освітою є юристом: навчався в Інституті права імені князя Володимира Великого Міжрегіональної Академії Управління Персоналом.

Він закінчив Національну академію державного управління при президенті України.

Працював в інвестиційній компанії PRIOR-Invest, потім - арбітражний керуючий, засновник і керуючий партнер Юридичної фірми "Constructive Lawyers", що спеціалізується на наданні юридичних послуг в сфері інвестування та фінансування будівництва нерухомості.

З 2009 року - голова Всеукраїнської громадської організації "Асоціація допомоги постраждалим інвесторам", заступник генерального директора ТОВ "Перша Українська Індустріально-Інвестиційна Компанія".

З вересня 2015 по 2019 рік Олексій Гончарук очолював Офіс ефективного регулювання (BRDO).

У 2014 році став членом партії "Сила Людей", головою якої був і залишається Олександр Солонтай.

На виборах до Верховної Ради в 2014 році був №1 у виборчому списку цієї партії, яка за підсумком виборів набрала 0,11% голосів.

Олексій Гончарук також працював радником першого віце-прем'єр-міністра - міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва.

28 травня 2019 року указом президента України Володимира Зеленського призначений заступником голови Адміністрації президента України. Відповідає за блок економічного розвитку і продовження реформ.