ГО Разом проти корупції провела презентацію результатів моніторинга боротьби з корупцією

21 серпня в Українському кризовому медіа-центрі координатор ГО “Разом проти корупції” провела результати моніторингу міністерств.

На презентації були присутні:

  • Оксана Величко, координатор урядово-громадської ініціативи «Разом проти корупції»;

  • Олег Пілат, експерт із земельних питань BRDO;

  • Лев Парцхаладзе, заступник Міністра регіонального розвитку;

  • Микола Кузьо, заступник Міністра екології та природних ресурсів України з питань європейської інтеграції;

  • Микола Шамбір, заступник Міністра соціальної політики України;

Під час презентації були обговорені досягнення в боротьбі проти корупції і діючі заходи в боротьбі з корупцією. Головними досягненнями виділили створення електронних інструментів партиципації, уніфіковані реєстри підтверджених даних.

Також заплановано створити платформу Відкрите довкілля, що полегшить доступ до даних про стан природних ресурсів в Україні, що полегшить працю прийняття рішень. Також одним з важливих аспектів була соціальна підтримка, для якої буде розроблена програма eSocial, що змінить наявну програму створену в 1996 році і допоможе всім соціальним службам.

У сфері земельних ресурсів планується закрити інститут безоплатної приватизації, а також полегшити оформлення земельної ділянки, яка на даний момент потребує багато часу і документів. Також був варіант перенести оформлення земельної ділянки у електронний варіант з прозорим механізмом оформлення.

Основною проблемою боротьби з корупцією Оксана Величко назвала невелику залученість громадян до боротьби з корупцією.