Аеропорт Остіну переходить на публіяне випробування шатлу без водіїв

Міжнародний аеропорт Остін-Бергстром (AUS) в Остіні, штат Техас, знаходиться на етапі публічного тестування безпілотного і автономного транспорту.

Трансфер для пасажирів, що курсують між терміналом "Барбара-Йорданія" та місцем прокату / наземним транспортом, доступний в аеропорту Easy Mile EZ10.

 

Альтернатива мобільності

Поточний маршрут шатла доставить пасажирів від терміналу до зупинок таксі/ громадського транспорту. Інші варіанти маршруту потенційно можуть бути використані при подальшому тестуванні.

Трансфер має 6 місць з додатковим приміщенням для стоячих пасажирів і має вбудовану автоматизовану електричну рампу для доступу для інвалідного візка. Хоча сам транспортний засіб працює автономно, під час цієї пілотної програми присутній співробітник AUS для надання допомоги мандрівникам та з метою безпеки.

Додавання варіанту мобільної екологічної енергії є одним із кроків, які AUS робить для досягнення Стратегічного напряму міста Остін 2023 року в галузі охорони здоров'я та довкілля.

 

Глобальні розгортання EZ10

У повідомленні про тестування йдеться про низку інших останніх тестування човника EZ10 по всьому світу, включаючи перше, що курсувало громадськими дорогами в місті Берлін, яким керував місцевий транспортний оператор BVG.

EZ10 рухатиметься за заздалегідь накресленим маршрутом за 1,2 км, починаючи від U-Bahnof Alt-Tegel і обслуговуючи чотири станції в контурному напрямку. Послуга розпочнеться до кінця серпня, а поїздка на борту EZ10 буде безкоштовною.

Тим часом, після півтора місяців дорожніх випробувань, повністю автономний човник NUSmart EZ10 тільки почав пропонувати послуги пасажирам у кампусі Національного університету Сінгапуру (NUS) Кент-Рідж. Випробування є частиною багаторічного дослідження, спрямованого на підвищення комерційної життєздатності і надання безпечних автономних автобусних послуг.

Австралійське місто Аделаїда також розпочало обслуговування пасажирів, використовуючи човен EasyMile між містечком Playford Alive та залізничним вокзалом Мунно Пара.

Нова послуга трансферу безкоштовна, і курсуватиме приблизно кожні півгодини у будні дні (крім державних свят), пасажирів будуть збирати в визначених пунктах.