У Шотландії з майже 1700 поліетиленових пакетів була побудована дорога

Компанія Linkwood Steadings Housing development, що знаходиться в місті Елджин, Шотландія, побудувала дорогу, із, приблизно 17000 мішків з пластику.

Але як це зробили? Добре, гнучкість — це перевага, але це лише властивість для дорожнього руху. Спочатку потрібно перетворити 20 тонн пластику, що майже дорівнює 17000 поліетиленових пакетів на дрібні тверді частини або гранули, і використати їх як дорожнє покриття. Цікаво, що ця дорога, не тільки нагадує звичайну дорогу, але й більш міцна, завдяки пластичній гнучкості.

Важливо, що пластмасу з якої будують дороги, будуть брати на звалищі або на сміттєспалювальному заводі, що призведе до зменшення забруднення повітря або грунту, як це зазначає Дейв Мейн з власності Springfield. MacRebur підтримав це твердження. MacRebur - це компанія, яка ухвалила контракт на будівництво вказаної дороги.

Сара Ларкін, менеджер контрактів MacRebur, сподівається, що це надихне інших шукати більш екологічні способи будівництва. Крім того, вона вважає, що інші, будівні контори незабаром прийдуть до таких рішень, оскільки їхня компанія має філіали по всій країні у Великобританії.

У березні цього року компанія відкрила свої перші фабрики в містах Дамфріс і Галлоуей.