Платформа SPILNO приєдналася до інтегрованої системи електронної ідентифікації GovID

Платформа громадської участі SPILNO яка повинна стати сучасним зручним та прозорим засобом комунікації та співпраці між владою та громадянським суспільством приєдналася до інтегрованої системи електронної ідентифікації GovID.

Інтегрованої системи електронної ідентифікації - це новий інформаційний продукт створений Державним агентством з питань електронного урядування України для забезпечення всім користувачам системи безпеку та захист персональних даних через безпечну електронну ідентифікацію та автентифікацію громадян та бізнес-структур у зручний для них спосіб у захищеному кіберсередовищі.

Система складається з підсистеми взаємодії зі схемами електронної ідентифікації кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг; підсистем взаємодії зі схемами електронної ідентифікації; підсистеми верифікації відомостей щодо юридичних осіб і фізичних осіб - підприємців; підсистеми управління; комплексної системи захисту інформації.

Система об’єднує всіх надавачів послуг електронної ідентифікації: електронний підпис, BankID, MobileID.

Доступні такі варіанти ідентифікації:

За електронним підписом

Через Файловий носій, Захищений носій або ID-картку.

Ідентифікація через BankID НБУ.

Обравши банк, Ви будете переадресовані на сайт обраного банку для проходження авторизації (введення логіна, пароля, номера картки тощо).

На сьогодні ця опція доступна володарям карток наступних банків: Ощадбанк, Радабанк, Кредобанк, Мото-банк, Восток банк, IdeaBank, MonoBank, ПУМБ. 

Ідентифікація за MobileID 

Це спосіб електронної ідентифікації громадян за допомогою вашого оператора мобільного зв’язку, до переліку яких сьогодні входять: Київстар, Vodafone, lifecell.

Але скористатись таким способом ідентифікації можна лише за умови, якщо ваша SIM-карта містить електронний підпис.

 

Таким чином кожен користувач платформи отримав можливість не тільки ідентифікувати себе через цілу низку сервісів, а й верифікувати дані свого аккаунту який він створив раніше. Що у свою чергу дозволяє значно підняти рівень довіри як до самої платформи так і до процесів участі які відбуваються на сайті платформи.