Послуга «Муніципальна няня» відтепер доступна у цифровому вигляді

Почала працювати електронна послуга «Муніципальна няня». Тобто відтепер подати документи для відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років можна як у паперовому, так і в електронному вигляді.

Електронна послуга працюватиме на всій території України і доступна за посиланням https://e-nanny.ioc.gov.ua

Основна мета створення електронної послуги – забезпечення можливості взаємодії отримувача послуги «Муніципальна няня» зі структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районної, районної у м. Києві держадміністрації, виконавчого органу міської ради, ради об’єднаної територіальної громади – в електронній формі.

👉 Як і будь-яка електронна послуга, «е-Муніципальна няня» заощаджує час користувачів, зменшує корупційні ризики завдяки виключенню прямого контакту заявника зі службовцем, а також забезпечує можливість подання документів особами, що за станом здоров’я не можуть відвідати відповідний орган особисто.

❗️ Електронна ідентифікація користувачів е-послуги «Муніципальна няня» відбуватиметься через Інтегровану систему електронної ідентифікації https://id.gov.ua/, а отже, вхід можливий не тільки за електронним підписом, а й через MobileID. 📱Тобто оформлення послуги можливе через смартфон, що робить послугу ще більш зручною для користувачів.

👨‍👩‍👧‍👦 Нагадаємо, що «Муніципальна няня» – це урядовий проєкт із підтримки молодих батьків, який запрацював від 1 січня 2019 року. У його межах держава компенсує частину витрат на послуги няні для дітей до 3 років.
Сума відшкодування дорівнює розміру прожиткового мінімуму для дітей до шести років, станом на сьогодні це – 1 650 гривень на місяць.
Компенсація на няню не замінює інших соціальних виплат на дитину і виплачується окремо за бажанням батьків.